Яркозелено езерце с големина на волейболно игрище се превърна в

...
Яркозелено езерце с големина на волейболно игрище се превърна в
Коментари Харесай

Трагедия: Откриха телата на съпрузи до бреговете на езеро! СНИМКИ

Яркозелено езерце с величина на волейболно игрище се трансформира в смъртен капан за 55-годишен лесовъд и 52-годишната му брачна половинка, които отидоха в гората да съберат дърва за огрев в събота, 19 декември. На идващия ден, към 14:30 часа, телата им са открити на брега, написа glas.bg.

Инцидентът, станал в Пфорцхайм, Германия, към момента поражда доста въпроси. Пристигналите на мястото лекари откараха жертвите в болничното заведение. Мъжът умря няколко часа по-късно, брачната половинка му към момента се бори за живота си. Състоянието й се прави оценка като извънредно тежко.



В началото лекарите не можеха да схванат какво се е случило. Не са открити забележими пострадвания по телата на жертвите.
"В момента подозираме, че повода е токсичен газ от езерото ", сподели представител на полицията.

Кметът Норберт Холм показа: „ Езерото е биотоп за жаби и земноводни. През есента доста листа и клончета падат във водата и по-късно изгниват. Очевидно всичко това дружно е довело до образуването на отровни субстанции, които се издигат във въздуха по време на изпарението на водата. "



Експертите взеха проби от почва, вода и въздух. „ Измерванията във въздуха към момента са негативни “, споделя командирът на пожарната Юрген Браун пред bild.de. Пробите към момента се правят оценка.

„ Най-вероятно това е отравяне с въглероден окис от изпаряване на водата “, споделя биологът Марк Бенеке. "Решаващият фактор е какъв брой сте покрай източника и какъв брой надълбоко вдишвате газа. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР