Японското правителство започна днес разследване срещу Църквата на обединението (основана

...
Японското правителство започна днес разследване срещу Църквата на обединението (основана
Коментари Харесай

Токио разследва Църквата на Мун след скандал заради връзка с партията на премиера

Японското държавно управление стартира през днешния ден следствие против Църквата на обединяването (основана от преподобния Мун), което е първата стъпка към възможното лишаване на регистрацията ѝ, съобщи Ройтерс.
Още по темата
Решението на управляващите е подбудено от публичното неодобрение от връзките на религиозната група с партията на премиера Фумио Кишида.

Правителството желае до девети декември църквата да отговори на въпроси, свързани с финансирането и организацията ѝ, съобщи министърката на образованието, културата, спорта, науката и технологиите Кеико Нагаока. След като завърши държавното следствие, съдът ще би трябвало реши дали да ѝ отнеме регистрацията. Това ще се отрази на финансовото ѝ положение, защото в Япония всяка религиозна организация, публично приета от управляващите, се употребява с данъчни облекчения.

Широкоразпространените връзки сред Църквата на обединяването и депутати от ръководещата Либерално-демократическа партия излязоха нескрито след убийството на някогашния министър председател Шиндзо Абе през юли по време на предизборната акция за парламент.

Заподозреният за нападението Тецуя Ямагами е имал зъб на религиозната организация, защото по думите му тя е нанесла финансови вреди на фамилията му, а Абе я е подкрепял.

Църквата на обединяването е известна с организирането на всеобщи сватби, а критиците ѝ я смятат за фетиш.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР