Японското правителство търси помощта на роботите, за да научат децата

...
Японското правителство търси помощта на роботите, за да научат децата
Коментари Харесай

Роботи ще учат япончета на английски език

Японското държавно управление търси помощта на роботите, с цел да научат децата на непознати езици в страна, която не се слави с доста полиглоти, оповестява Франс прес.

Пилотният план ще бъде извършен в 500 учебни заведения и ще започва през месец април 2019 година. В него ще бъдат вложени 250 милиона йени /около 200 хиляди евро/.

Роботите, които се оферират на пазара, разполагат с голям брой функционалности. Те могат да ревизират произношението на всеки възпитаник. Решението на управляващите наподобява противоречиво, отбелязва организацията, само че е изцяло целесъобразно. В Япония мъчно се намират преподаватели по британски с добра подготовка и образователните заведения нямат задоволително средства, с цел да наемат на работа потвърдени експерти.

Предвиждат се и други ограничения при образованието на непознати езици, като потреблението на таблети или на уроци по интернет с същински преподаватели, чиито майчин език е британският.

Някои японски учебни заведения към този момент са наели роботи за образователната 2020 година, защото тогава влиза в действие наложителното образование по британски език от 10-годишна възраст. Сега то е наложително от 12-годишна възраст.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР