Турнирът от световната верига Beach Pro Tour в Свети Влас

...
Турнирът от световната верига Beach Pro Tour в Свети Влас
Коментари Харесай

Свети Влас посреща първия в България турнир от световната верига Beach Pro Tour

Турнирът от международната верига Beach Pro Tour в Свети Влас е значима и огромна крачка за плажния волейбол в България. Около това мнение се сплотиха участниците в конференцията, която се организира през днешния ден в Национален пресклуб Българска телеграфна агенция в София. Страната ни ще стане част от веригата на Волейбол Уърлд за първи път от основаването на конкуренцията през 2022 година. Турнирът от категория Futures ще се организира на красивия плаж Венид Бийч до яхтеното пристанище Марина Диневи в Свети Влас от 6 до 9 юни.

На срещата с медиите участваха президентът Любомир Ганев от страна на Българска федерация волейбол, Ярив Лернер и Ива Парталева от страна на промоутърите НюБояна Филм Студиос и Диневи Груп, както и част от българските състезатели, които ще вземат присъединяване в шампионата - Десислава Николова, Ирена Мишонова, Димитър Механджийски и Марио Илиев.

Любомир Ганев, президент на Българска федерация волейбол:

" Много се веселя, че ще бъдем хазаин на подобен влиятелен шампионат. За нас това е доста огромна опция да покажем, че България е едно ужасно място за образуване на надпревари по плажен волейбол. Пясъкът в Свети Влас е от най-високо качество. Изпратихме проба до интернационалната централа за узаконяване и това сподели тяхното умозаключение. На плажния волейбол към момента не е обърнато задоволително внимание и нашата цел е да променим това. "

Ярив Лернер, изпълнителен шеф на НюБояна Филм Студиос, промоутър на шампионата:
" За трета поредна година сме в красивата конюнктура на Марина Диневи, една от най-хубавите местоположения на българското крайбрежие, и доста се радваме, че тази година сме домакини на шампионат от интернационално равнище. Както знаете, това е олимпийска година и плажният волейбол ще получи доста внимание. Много мощни задгранични състезатели от целия свят ще дойдат в Свети Влас, с цел да вземат участие в шампионата, както и някои от най-хубавите наши български състезатели, които ще премерят сили с тях. Това ще ни помогне да забележим къде стои българският плажен волейбол спрямо останалите. България има дългогодишни обичаи и отлични състезатели във волейбола. Разбира се, плажният волейбол е друг спорт, само че двата спорта си наподобяват по главните детайли като сервис, посрещане, разпределение, офанзива... Така че имаме голям капацитет. Просто би трябвало да излезем на плажа и да играем. "

Ива Парталева, уредник от страна на Диневи Груп, промоутър на шампионата:

" За мен е чест и най-много отговорност за трета поредна година да съм уредник на съревнование по плажен волейбол в Свети Влас от името на Диневи Груп. Казвам отговорност, тъй като поемам отговорност да представим плажния волейбол освен на международната сцена, само че и пред децата; да предоставим опция на децата да гледат най-хубавите състезатели в света и добият предпочитание да се състезават. Това е от изключителна значимост. "

Марио Илиев, играч по плажен волейбол:

" Искам да изкажа голямата си признателност към Ярив Лернер и Ива Парталеева за организацията за поредна година на шампионат от толкоз висок сан, както и към волейболната федерация и господин Ганев за опцията и български състезатели да вземат участие. С него постоянно приказваме за развиването на плажния волейбол. Има доста работа и неща, които могат да се случат в бъдеще. Чакат ни интензивни мачове. Ще имаме три шампионата в чужбина преди този в Свети Влас. Ще се опитаме да се представим на високо равнище и да спечелим задоволително точки, с цел да сме сложени. Тези три шампионата ще са една сериозна подготовка, с цел да можем да се представим добре на българска земя. "

Ирена Мишонова, състезателка по плажен волейбол:

" Участваме във всичките шампионати в България през последните три години. Нивото се подвига от ден на ден и повече. Мога да кажа, че опитът, който придобиваме в тези шампионати демонстрира, че равнището в България и в чужбина е изравнено. "

Десислава Николова, състезателка по плажен волейбол:

" За нас е чест да участваме в този шампионат, както и на шампионатите преди този момент. Благодарим за организацията на шампионата, тъй като това е помощ към нас и ние можем да се съпоставим с останалите двойки. Трудно е да се провежда подобен шампионат, само че предходните години всичко мина доста добре. Плажът и пясъкът в Свети Влас са чудесни. "

Димитър Механджийски, играч по плажен волейбол:

" Нивото ще е доста високо, само че и организацията също. Само похвали за уредниците! "

Към този миг присъединяване в шампионата са декларирали 50 двойки при дамите и 49 двойки при мъжете, представители на общо 32 страни от Австралия, Азия, Африка, Европа и Северна Америка. Поставени непосредствено в главната скица при всеки от половете ще бъдат 12 тима, а за останалите четири места ще бъдат извършени квалификации.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР