63% от заетите у нас казват, че са удовлетворени от

...
63% от заетите у нас казват, че са удовлетворени от
Коментари Харесай

Галъп: 32% от българите не са доволни от заплатата си

63% от заетите у нас споделят, че са задоволени от работата си, 12% настояват противоположното, а 22% са някъде в средата. Това сочи проучването „ В края на годината “ на „ Галъп интернешънъл “.

През последните години се регистрира прочут спад в удовлетвореността от работното място. На същия въпрос през 2018 година, да вземем за пример, 70% от запитаните българи дават отговор, че са удовлетворени от работата си. Необходими са повече талази на проучване за интерпретация на трендове, показват от " Галъп интернешънъл ", представено от NOVA.

Що се отнася до заплащането, настоящата вълна на проучване демонстрира, че 46% от работещите у нас са по-скоро удовлетворени от заплатата си, 32% обаче не са. Нито преобладаващо удовлетворени, нито преобладаващо недоволни се оказват 21% от запитаните работещи у нас. Малцина са тези, които не могат да преценяват, демонстрират данните от изследването.

И по този индикатор настройките у нас са близки до междинните за света – надалеч от крайния негативизъм, регистриран в някои страни в Африка и Индия, само че и без необикновен възторг. Отношението към заплащането у нас не се отклонява доста и от записаното приблизително за Европейски Съюз, означават анализаторите. Резултатите в този момент бележат условен спад спрямо тези в края на 2018 година Тогава половината от българите са декларирали, че са задоволени от заплатата си, 30% не са били удовлетворени, а 20 на 100 нито са били удовлетворени, нито недоволни.

Развитието на изкуствения разсъдък поделя настройките у нас, само че сякаш терзанието надвива, разясняват от " Галъп ". 21% у нас споделят, че изкуственият разсъдък носи повече благоприятни условия, само че 38% виждат в него повече проблеми. Една трета не се усещат задоволително осведомени, с цел да преценяват. В това отношение обществото ни реагира по-скоро като страните от Запада като цяло – които са по-изплашени от новата технология, означават социолозите.

Изследването „ В края на годината “ на асоциацията „ Галъп интернешънъл “ е традиция по самодейност и дизайн на ръководителя на Асоциацията доктор Джордж Галъп от 1977 година. Изследването се прави всяка година от този момент. Тази година то бе извършено в 45 страни по света. Общо 46 138 души са интервюирани в световен мащаб. Във всяка страна през интервала октомври-декември 2023 година са интервюирани към 1000 души по метода „ лице в лице “, по телефона или онлайн. Статистическата неточност в проучването е в диапазон ±3-5% при поверителен период – 95%.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР