Японският вносител на автомобили Lada продължава да продава руските возила

...
Японският вносител на автомобили Lada продължава да продава руските возила
Коментари Харесай

Въпреки санкциите Lada продължава да се продава в Япония

Японският вносител на коли Lada продължава да продава съветските возила в Страната на изгряващото слънце, макар глобите, които локалните управляващи постановиха против Русия след началото на войната в Украйна. По-специално, на японския пазар към момента може да се купи класическата Niva (отдавна известна измежду локалните шофьори) и спортната трансформация на седана Lada Vesta Sport.

На японския пазар локалната компания Le Parnas се занимава с импорт на съветски коли. Съдейки по информацията, която компанията разгласява в акаунта си в Twitter, доставките на коли не престават и след 24 февруари, макар глобите, наложени против Русия.

От Le Parnass обаче отбелязат, че след 18 юли 2022 година доставката на нови коли и аварийни елементи за тях от Русия ще бъде неразрешена. Сега на японския пазар може да се купи класическа Niva с три порти на цена от 2.98 милиона йени, което се равнява почти на 21 800 евро. За " спортната " версия на седана Lada Vesta локалният вносител желае 3,78 милиона йени, или към 27 700 евро.

Ще напомним, че в края на март Япония наложи възбрана за експорт на премиум артикули за съветския пазар: с изключение на бижута и скъпоценни камъни, бяха неразрешени и първокласните коли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР