Японският премиер Фумио Кишида обеща да предприеме спешни стъпки за

...
Японският премиер Фумио Кишида обеща да предприеме спешни стъпки за
Коментари Харесай

Кишида обяви мерки за борба с намаляващото население на Япония

Японският министър председател Фумио Кишида даде обещание да предприеме незабавни стъпки за справяне с намаляващата раждаемост в страната , осведоми Ройтерс.

През последните години Япония се пробва да насърчи народа си да има повече деца с обещания за парични бонуси и по-добри компенсации, само че това остава едно от най-скъпите места в света за развъждане на дете.

Япония е третата най-скъпа страна в света за развъждане на дете след Китай и Южна Корея, страни, които също виждат стесняване на популацията като тревожни признаци за международната стопанска система.

Ражданията паднаха до ново рекордно ниско равнище предходната година, като те бяха под 800 000 за първи път. Това най-вероятно е ускорило по-нататъшния спад на популацията в страна, където междинната възраст е 49 години, най-високата в света след дребния град-държава Монако.

Нашата нация е на прага на въпроса дали може да поддържа публичните си функционалности, съобщи Кишида. Това е въпрос, който просто не може да чака повече. Сега или в никакъв случай, когато става дума за политики във връзка с раждаемостта и развъждането на деца, добави премиера.

Кишида разгласи, че ще показа проекти за удвояване на бюджета за политики, свързани с децат а до юни и ще сътвори нова държавна организация за децата и фамилиите, която да следи казуса.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР