Японският император Акихито, който след четири месеца ще абдикира, отправи

...
Японският император Акихито, който след четири месеца ще абдикира, отправи
Коментари Харесай

Японският император Акихито с последно новогодишно послание, преди да абдикира

Японският император Акихито, който след четири месеца ще абдикира, насочи през днешния ден за финален път своите новогодишни пожелания пред десетки хиляди фенове край императорския замък в Токио, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Император Акихито, императрица Мичико и други членове на монархическото семейство махаха с ръце от балкона на двореца към приветстващото ги голям брой.

" Надявам се тази година да бъде добра за допустимо най-вече хора ", сподели в речта си Акихито. " В началото на новата година се апелирам за мир и благополучие на народа в нашата страна и по света ", добави той.

В общо петте аудиенции, състояли се през днешния ден, участваха над 140 хиляди благопожелатели. Това е най-големият брой гости в двореца за новогодишното обръщение на императора, откогато той наследява трона преди 30 години, отбелязва ДПА.

На 30 април 85-годишният Акихито ще се отдръпна от императорския трон - първа абдикация в историята на Япония от към 200 години. На 1 май сегашният престолонаследник Нарухито ще бъде разгласен за император.

Нарухито и неговата брачна половинка, престолонаследничката Масако, също участваха на обществената демонстрация в двореца през днешния ден.

Акихито е разгласен за 125-ия император на Япония на 7 януари 1989 година, когато е 55-годишен. Той наследява починалия си татко император Хирохито, под чието властване Япония води война през Втората международна война.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР