Японският и германският автомобилостроители Тойота (Toyota) и Фолксваген (Volkswagen) са

...
Японският и германският автомобилостроители Тойота (Toyota) и Фолксваген (Volkswagen) са
Коментари Харесай

„Тойота“ и „Фолксваген“ окончателно напуснаха Русия

Японският и немският автомобилостроители " Тойота " (Toyota) и " Фолксваген " (Volkswagen) са трансферирали техните активи в Русия без опцията да ги изплатят назад, съобщи съветската държавна осведомителна организация РИА, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
" Сделката за прекачване на активи на " Тойота ", както и тази с " Фолксваген ", не включват алтернатива за назад изкупуване на индустриални обекти ", е споделил пред РИА съветският вицепремиер Денис Мантуров.
Представители на управляващите в Русия и на управлението на японската компания обявиха през март, че японският производител на коли е трансферирал собствеността върху своята фабрика в Санкт Петербург, съоръжение и земя на съветската държавна организация НАМИ, без да разкрива детайлности за договорката.
НАМИ, Руският централен институт за проучване и развиване на коли и мотори, към този момент закупи фабрики от " Рено " (Renault) и " Нисан " (Nissan).
На 19 май Volkswagen Group заяви, че е продал активите си в Русия (завода в Калуга и локалните си дъщерни сдружения на компания " Арт-Финанс ", която е поделение на съветската автомобилна компания " Авилон ".
В края на месец май разбор на Руската централна банка сподели, че задгранични вложители, напуснали Русия след продажбата на съветските си активи през дванадесетте месеца до март 2023 година, са изтеглили към 36 милиарда $ от страната. В отговор президентът на Русия Владимир Путин сподели, че отдръпването на западни компании е " шанс на фона на нещастието ", защото е основало нови ниши за съветски производители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР