Японският астронавт Норишиге Канаи, който е в екипажа на Международната

...
Японският астронавт Норишиге Канаи, който е в екипажа на Международната
Коментари Харесай

Японският астронавт Норишиге Канаи е пораснал в космоса с 2 см, а не с 9 см

Японският астронавт Норишиге Канаи, който е в екипажа на Международната галактическа станция, се извини за погрешната информация, че е пораснал с 9 см, откогато е там, и посочи, че разликата с нормалния му растеж е единствено 2 см, заяви Ройтерс.

Повечето астронавти порасват през продължителните галактически задачи, тъй като гръбначният им дирек се удължава поради неналичието на гравитация. Разликата в растежа нормално е най-вече един-два сантиметра и след завръщането на Земята тя изчезва.

Канаи, който дойде на Международната галактическа станция предишния месец, самичък пусна известието за смяната в растежа си в Туитър, като добави, че се тормози дали ще се побере на седалката на капсулата "Союз ". Съобщението му направи огромно усещане и беше публикувано от доста медии. Ден по-късно обаче той се извини и описа, че командирът на задачата Антон Шкаплеров го е предиздвикал да се мери още веднъж и се е оказало, че растежът му е 182 см - с 2 см повече, в сравнение с Земята.

"Извинявам се за тази ужасна подправена вест " - написа Канаи в Туитър, без да изяснява на какво се дължи първичната неточност. Той добави, че няма да има проблем да се побере в капсулата "Союз ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР