Японските военни възнамеряват да модифицират намиращите се на въоръжение противовъздушни

...
Японските военни възнамеряват да модифицират намиращите се на въоръжение противовъздушни
Коментари Харесай

Япония гради ПВО срещу хиперзвукови ракети

Японските военни имат намерение да модифицират намиращите се на въоръжение противовъздушни ракети, с цел да могат да прихващат хиперзвукови оръжия, заяви Kyodo в понеделник, базирайки се на собствен източник.

Според проектите Япония ще стартира всеобщо произвеждане на преоборудвани ракети със междинен обхват за зенитно-ракетните комплекси (ПВО) Type-03 до фискалната 2029 година

Понастоящем японското командване разпорежда задачата за прехващане на противников ракети на екипажите на разрушителите, оборудвани със системата за противоракетна защита Aegis ( " Иджис " ). Ако вражеските ракети не могат да бъдат свалени, те би трябвало да бъдат унищожени от Противовъздушна отбрана " Пейтриът ".

Но неназован почитан чиновник на Aegis съобщи пред Kyodo, че прихващането на хиперзвукови оръжия е предизвикателство за сегашната противоракетна защита на Япония. Той посочи, че не е несъмнено дали модифицираните ракети Type-03 ще могат да поразяват хиперзвукови оръжия, защото водещите международни сили не престават да създават такива оръжия.

В началото на ноември вестник Nikkei научи, че японското министерство на защитата обмисля опцията до 2030 година японската войска да бъде оборудвана с хиперзвукови ракети.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР