Японските ВМС проведоха учения по бойно използване на американсксите крилати

...
Японските ВМС проведоха учения по бойно използване на американсксите крилати
Коментари Харесай

Японските ВМС проведоха учения по бойно използване на американските крилати ракети Tomahawk

Японските Военноморски сили организираха учения по бойно потребление на американсксите крилати ракети Tomahawk. Офицери от японския флот организираха учения по бойно потребление на американските крилати ракети Tomahawk, които Токио реши да закупи от Съединените щати, с цел да получи благоприятни условия за нанасяне на удари на далечни дистанции против територията на евентуален зложелател. Обучението се организира на борда на разрушителя McCampbell, който е част от 7-ми флот на Съединени американски щати, основан в Япония.

По време на ученията бяха отработени техники за ориентиране на ракети и залпов огън по наземни цели.

Япония и Съединените щати подписаха съглашение през януари 2024 година за доставка на Токио с 400 американски ракети Tomahawk от 2025 до 2027 година Цената на договорката се прави оценка на 254 милиарда йени (около 1,7 милиарда долара). Като част от съглашението Япония ще получи 200 ракети от най-новата трансформация Block V и още 200 от предходната версия Block IV. Обхватът им се прави оценка на 1,6 хиляди км, само че точните числа се пазят в загадка.

Японското държавно управление утвърди нова тактика за национална сигурност през декември 2023 година По-специално, той прогласява правото на Токио да подхваща контраатаки против цели на територията на евентуален зложелател. В същото време в документа се акцентира, че не се позволява превантивно потребление на мощ. Стратегията също по този начин включва съвсем удвояване на военните разноски до 2027 година до 2% от Брутният вътрешен продукт. За да усили способността си за ответни удари, японското държавно управление също възнамерява да усили обсега на личните си ракети и да създаде хиперзвукови оръжия.

Източник – ТАСС/Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР