Японската принцеса Аико, дъщеря на император Нарухито, навърши 20 години

...
Японската принцеса Аико, дъщеря на император Нарухито, навърши 20 години
Коментари Харесай

Дъщерята на император Нарухито навърши 20, ще поеме официални отговорности

Японската принцеса Аико , щерка на император Нарухито , навърши 20 години в сряда и е подготвена да дебютира като пълновръстен член на императорското семейств о и да поеме публични отговорности, заяви Асошиейтед прес.

Аико е единственото дете на император Нарухито и императрица Масако , която е някогашен посланик с университетска тапия от Харвард. Принцесата учи японска литература в университета " Гакушуин " и има предпочитание да оказва помощ на родителите си, като поеме част от отговорностите на императорското семейство.

" Бих желала да се модернизирам и да се придвижвам малко по малко напред, с цел да се трансформира в зрял човек, който може да служи на другите ", сподели Аико в изказване, публикувано от Държавната организация за императорското семейство в сряда.

Аико не може да наследи Трона на Хризантемата. Освен това, в случай че се омъжи за елементарен жител, тя би трябвало да напусне императорското семейство, както се случи с братовчедка й Мако. Миналия месец тя се омъжи за някогашния си състудент Кей Комуро.

Законът за императорското семейство от 1947 година, в който значително са съхранени и регистрирани предвоенните фамилни обичаи и полезности, разрешава единствено на мъже да заемат престола и принуждава дамите от императорското семейство, които се омъжат за избраници с неаристократично родословие, да се разделят с благородническия си статут.

Експерти в комисия към държавното управление разискват закона за заместничество на престола. Много от тях са консерватори и се опълчват на заемането на престола от дами, като оферират той да се заема от мъжките наследници на други родове на императорската фамилия.

В актуалната история, когато конкубинатите към този момент не са позволени, законът лимитира принадлежността към императорското фамилията. Император Нарухито има единствено двама вероятни по-млади наследници - принц Акишино , негов по-малък брат, и синът на Акишино, принц Хисахито , както и чичо му принц Хитачи , на 85 година

Хисахито е единственият малолетен член на императорското семейство.

В неделя принцеса Аико ще посети храмове и светилища на императорското семейство, с цел да насочи молебствия към предците и боговете и ще бъде публично въведена в императорското семейство на гала, която ще бъде ръководена от татко ѝ. Принцесата ще бъде облечена в публична рокля и с тиара, с цел да поздрави родителите и баба си и дядо си.

Като дете Аико беше извънреден обожател на японския обичаен спорт сумо и знаеше имената на всички сумисти. Също като майка си, тя е известна и с любовта си към животните.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР