Японската полиция започна разследване във връзка с подозрителни писма с

...
Японската полиция започна разследване във връзка с подозрителни писма с
Коментари Харесай

Японски фирми получиха писма с цианид

Японската полиция стартира следствие по отношение на подозрителни писма с прахуляк, съдържащ цианкалий, получени в 9 компании от разнообразни региони на страната.

Това заяви през днешния ден телевизия Ен Ейч Кей, съобщи ТАСС. Пликовете са доставени в петък в офисите на фармацевтични компании в Токио и Осака, компания за хранителни артикули в северния град Сапоро и в редакцията на столичния вестник "Майничи ". В някои от тях криминалистите са разкрили цианид, разбъркан с останалия прахуляк. Най-малко в един от случаите е приложено искане да бъде преведена по избрана сметка равностойността на 31 000 $ в биткойни. Изпращачът заплашва в противоположен случай да популяризира артикули, съдържащи цианид.

Няколко писма са изпратени от името на Шоко Асахара, чието същинско име е Чидзуо Мацумото - водача на религиозната фракция "Върховна истина на Аум ", забъркана в нападението със зарин в метрото на Токио през 1995 година Той бе екзекутиран предходната година дружно с други босове от организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР