Японската космическа агенция спря планираното за днес изстрелване на ракета,

...
Японската космическа агенция спря планираното за днес изстрелване на ракета,
Коментари Харесай

Япония отложи изстрелването на ракета към Луната заради силни ветрове

Японската галактическа организация спря плануваното за през днешния ден изстрелване на ракета, която щеше да води до  Луната първия галактически уред на страната, който щеше на кацне на спътника на Земята, съобщи Ройтерс.

Мицубиши Хеви Индъстрис (MHI) аргументира решението със  мощни ветрове.

Въпреки че ракетата H-IIA има 98% успеваемост при изстрелване, несъответствуващият вятър в горните пластове на атмосферата наложи отсрочване на изстрелването по-малко от 30 минути преди плануваното време.

Новата дата на изстрелване към този момент не е избрана, само че няма да бъде по-рано от четвъртък, защото са нужни процеси като презареждане с гориво. MHI и Японската аерокосмическа изследователска (JAXA) обявиха, че изстрелването може да се реализира чак 15 септември.

Ракетата трябваше да бъде изстреляна от галактическия център Танегашима на JAXA в южната част на Япония в понеделник сутринта. Миналата седмица стартът към този момент беше отлаган два пъти поради неприятното време.
Ракетата носи на борда си интелигентния спускаем уред на JAXA за проучване на Луната (SLIM), който ще бъде първият японски галактически аппарат, който ще кацне на естествения сателит на Земята, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР