Японската компания за електроника Sony обяви неочаквано високи приходи и

...
Японската компания за електроника Sony обяви неочаквано високи приходи и
Коментари Харесай

Sony отчита 350% ръст на печалбата, очаква рекордна година

Японската компания за електроника Sony разгласи ненадейно високи доходи и облаги през второто тримесечие, с помощта на мощното показване на бизнеса обвързван с конзолата й за игри PlayStation.

Продажбите са в размер на 2.06 трлн. японски йени (18.2 милиарда долара), вместо предстоящите 1.86 трлн. йени (16.44 милиарда долара), което е растеж от 22.1% на годишна база, предава Reuters.

Оперативната облага на Sony набъбва с впечатляващите 346.4% до 204 милиарда йени (1.8 милиарда долара), доста повече от предстоящите 135.6 милиарда йени (1.2 милиарда долара).

Компанията увеличи и дивидента си през второто тримесечие до 12.50 йени, вместо досегашните 10 йени.

Sony чака оперативната облага за фискалната година, приключваща на 31 март, да бъде 630 милиарда йени (5.56 милиарда долара). Ако се осъществя, това ще бъде най-високата облага за компанията от рекордната 1998 година, когато завоюва 526 милиарда йени (4.64 милиарда долара), с помощта на триумфа на първата подпора PlayStation.

Факторът PlayStation

Бизнесът на японската компания за игри и мрежови услуги означи растеж на приходите от 35.4% на годишна база до 433.2 милиарда йени (3.82 милиарда долара), а облагата доближи 54.8 милиарда йени (484 млн. долара), нарасвайки с 188.3%.

PlayStation отдавна е перлата в короната на Sony, а увеличените продажби на игри и хардуер подкрепиха облагата на компанията. През последните 3 месеца бяха издадени хитови игри като FIFA 18 и Unchartered: The Lost Legacy. Компанията приготвя и игри с виртуална действителност.

Обратно по пътя към триумфа

Компанията последователно се връща по пътя към триумфа под управлението на изпълнителния шеф Кадзуо Хирай. За тази цел Sony залага на PlayStation и бизнеса с съставни елементи.

Продажбите на полупроводници носят облага от 49.4 милиарда йени през тримесечието, което е доста по-добър резултат от регистрираната загубата от 4.2 милиарда йени за същия интервал на 2016 година

Увеличението на облагата се дължи на нарасналите продажби на датчици за изображения за мобилни артикули, които се употребяват в някои от най-популярните смарт телефони.

Акциите на компанията са се повишили с 35% от началото на годината, достигайки 9-годишен връх.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР