Японската икономика е нараснала с годишен темп от 2,5% през

...
Японската икономика е нараснала с годишен темп от 2,5% през
Коментари Харесай

Новите данни на БВП на Япония показват почти двойно по-висок ръст

Японската стопанска система е повишена с годишен ритъм от 2,5% през интервала юли-септември - много повече от първичната оценка, което бе 1,4 на 100, заяви през днешния ден държавното управление, представено от Асошиейтед прес.

Преразглеждането на данните отразява по-високите бизнес вложения и нарасналите ресурси. На тримесечна основа растежът на третата по величина стопанска система в света е бил 0,6% или двойно повече, в сравнение с бе оповестено при експресните данни.

Частното ползване се е повишило с 0,3 на 100 по отношение на предходното тримесечие, до момента в който предходната оценка бе за нулев напредък.

Съживяването на търсенето в района и на другите огромни пазари даде нов подтик на японското възобновяване, оценката обаче за чистия експорт е останала без смяна в последния отчет на ниво 0,6%.

Очаква се по-късно през днешния ден министър председателят Шиндзо Абе да показа проект за дълготрайните старания в поддръжка на растежа и продуктивността на фона на застаряването и намаляването на популацията.

Реалните заплати през октомври са нарастнали за първи път от съвсем година, което даде очаквания, че потребителските разноски ще се съживят, осведоми Ройтерс.

Преразгледаните данни сочат, че Япония претърпява най-дългия си интервал на непрестанен напредък, откогато от 1994 година има данни за съпоставяне.

Безработицата е под 3%, само че растежът остава слаб, а инфлацията е под целевите 2%, отбелязва АП. Според икономистите заплатите порастват прекомерно постепенно, с цел да дадат подтик на растежа на цените. Абе и други публични представители приканиха фирмите да употребяват големите си насъбрани ресурси през последните няколко години, с цел да подкрепят растежа посредством вложения и повишение на заплатите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР