Японската агенция за космически изследвания (JAXA) представи проекта Аватар X“

...
Японската агенция за космически изследвания (JAXA) представи проекта Аватар X“
Коментари Харесай

Японците подготвят киборг за изпращане в космоса

Японската организация за галактически проучвания (JAXA) показа плана „ Аватар X “ при започване на септември, разкривайки проектите си за изпращане в космоса на хуманоидни машини, следени от човешки оператори.

Сега японската компания за роботизация Meltin разгласи, че е обединила напъните си с JAXA и ANA – All Nippon Airways, с цел да стартира цялостното развиване на своята технология за киборг MELTANT-α cyborg за плана.

MELTANT-α е планиран с ръце, които са толкоз мощни и толкоз бързи, колкото и същинските. Този робот е идеалният претендент за план, който има намерение да употребява отдалечени хуманоидни машини за осъществяване на опити, за ремонт на галактически станции, за създаване на обитаеми места космоса и доста други неща.

Известно е, че галактическите полети с личен състав са извънредно скъпи и към момента не са вероятни за избрани места и планове. След като да вземем за пример към момента не сме изпратили астронавти на Марс, може би е по-мъдро и по-безопасно за галактическите организации и фирмите да употребяват роботи за създаване на бази, където по-късно могат да живеят учените или първите заселници.

Марс е прекомерно надалеч от нашата планета, което евентуално ще наложи човешките оператори да управляват роботите от орбитална станция или по-малка база. В допълнение към ремонта, поддръжката и строителството, машините биха могли да отглеждат храна и да правят други потребни за астронавтите действия.

Партньорите на Avatar X възнамеряват да основат времева хармонограма още тази година и да изградят оборудване за тестване в Япония през идната. Те се надяват да изпратят технологиите, които създават на Международната галактическа станция, която е на ниска орбита към Земята до 2020 година за по-нататъшно тестване в космоса.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР