Японкската тенисистка Наоми Осака може да измести Ашли Барти от

...
Японкската тенисистка Наоми Осака може да измести Ашли Барти от
Коментари Харесай

Осака може да измести Барти от върха на ранглистата

Японкската тенисистка Наоми Осака може да измести Ашли Барти от първото място в международната класация на 5 април, в случай че се показа мощно на шампионата от сериите WTA 1000 в Маями. Австралийката е на върха към този момент 62 следващи седмици от септември 2019 година насам (не се брои няколкомесечна пауза напролет и лятото на 2020 поради пандемията от коронавирус), само че има да пази доста точки в Маями, защото завоюва купата преди две години.

Към момента Осака, която е в серия от 22 следващи победи, изостава с 1351 точки от своята съперничка. Японката, която продължи към осминафиналите без игра след отказването на сръбкинята Нина Стоянович, може да измести Барти, в случай че завоюва купата, а австралийката отпадне преди финала. Осака има късмет да стане номер 1 и при постигане до финала, в случай че Барти не доближи полуфиналите. От своя страна Барти има потребност от край, с цел да си обезпечи оставане на върха в ранглистата.

Наоми Осака има два престоя като номер 1 в света през 2019 година с общ общ брой 25 седмици. На осминафиналите в Маями японката ще се изправи против Виктория Азаренка от Беларус, до момента в който Барти ще премери сили с белгийката Елизе Мертенс.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР