Япония ще създаде подразделение за космическа отбрана, за да се

...
Япония ще създаде подразделение за космическа отбрана, за да се
Коментари Харесай

Шиндзо Абе: Ново военно подразделение ще защитава Япония от заплахи от Космоса

Япония ще сътвори поделение за галактическа защита, с цел да се отбрани от евентуални закани, откакто нейни противници създават ракети и други военни технологии. Това съобщи през днешния ден японският министър председател Шиндзо Абе, представен от Асошиейтед прес. Новото звено ще си сътрудничи тясно с американския си аналог, основан наскоро от президента Доналд Тръмп.

Подразделението за интервенции в Космоса ще стартира да действа през април като част от японските военновъздушни сили за самозащита, сподели Абе в тирада на откриването на първата за тази година сесия на Народното събрание, предава Българска телеграфна агенция.

Той съобщи, че Япония би трябвало също да се пази от закани в киберпространството и от електромагнитно влияние върху японските спътници. Нараства безпокойството, че Китай и Русия търсят способи да влияят, изваждат от строя и унищожават спътници. " Драстично ще засилим качествата и системите ни, с цел да си осигурим предимство " в тези области, сподели Абе.

Премиерът упорства японските сили за самозащита да разширят интернационалната си роля и качества. Това би трябвало да стане посредством засилено съдействие със Съединени американски щати и в подтекста на възходящите военни качества на Китай и Северна Корея, отбелязва АП. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР