Япония навлиза в седмата си вълна от разпространение на коронавируса,

...
Япония навлиза в седмата си вълна от разпространение на коронавируса,
Коментари Харесай

Япония навлиза в седма вълна от COVID-19, но няма да има ограничения

Япония навлиза в седмата си вълна от разпространяване на ковид, само че към този момент няма потребност от ограничавания върху напредването. Това оповестиха през днешния ден от държавната експертна комисия за Ковид-19, съобщи Киодо.

Според Шигеру Оми, ръководител на Организацията за здравни грижи на общностите, последните данни сочат, че е пристигнала " нова вълна ", която се дължи основно на разновидността BA.5 на Омикрон, за който се счита, че е мощно инфектиран. " Ако всички вършат, каквото могат, за момента няма потребност от налагането на ограничавания върху напредването ", сподели Оми след среща с премиера Фумио Кишида.

Новите случаи с ковид в Япония за през днешния ден са 37 143, което е 120-процентно нарастване по отношение на същия ден преди седмица. В Токио и префектура Осака новозаразените се се удвоили - 6231 и 2515 надлежно. В Осака кодът " зелен " бе заменен на " жълт " и на обществените и старческите домове бе предложено от на следващия ден да се въздържат да одобряват гости.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР