Япония и Сенегал поведоха в група Н на Световното първенство

...
Япония и Сенегал поведоха в група Н на Световното първенство
Коментари Харесай

Япония и Сенегал оглавиха най-равностойната група с победи над Колумбия и Полша

Япония и Сенегал поведоха в група Н на Световното състезание по футбол в Русия след победи надлежно над Колумбия и Полша с по 2:1 във вторник.

Японците завоюваха историческа първа победа за азиатски тим над отбор от Южна Америка, до момента в който звездата на сенегалците Садио Мане и съотборниците му станаха първата африканска страна до момента на Мондиала, сграбчила трите точки.

Сенегал влезе решително в мача против посочената за любимец Полша и ловко затваряше подстъпите към вратата си, до момента в който опитваше да употребява всяка неточност на европейците, с цел да контраатакува рисково.

Така се стигна и до 37-ата минута, когато полският бранител Тиаго Чонек си вкара автогол след изстрел на Идриса Гай. В 60-ата Мбайе Нианг се възползва от голяма неточност в защитата на противника за 2:0, а в 86-ата минута Гжегож Криховяк върна едното попадение с глава, само че това беше всичко.

Преди това мачът сред Колумбия и Япония стартира кошмарно за южноамериканците, които още в 3-ата минута останаха с 10 индивида на терена, откакто Карлос Санчес спря с ръка голов удар на състезател на Япония, а Шинджи Кагава осъществя отсъдената дузпа.

Въпреки численото предимство на азиатците, Хуан Кинтеро изравни от директен свободен удар 6 минути преди края на първата част. През второто полувреме обаче Япония доминираше и разумно стигна до втори гол в 73-ата минута. Мачът се оказа и историческа първа победа на азиатски тим над отбор от Южна Америка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР