Футболисти на Колумбия за втори път станаха обект на смъртни

...
Футболисти на Колумбия за втори път станаха обект на смъртни
Коментари Харесай

Нови смъртни заплахи срещу футболисти на Колумбия

Футболисти на Колумбия за повторно станаха обект на смъртни закани в родината си в границите на Световното състезание в Русия.

Става въпрос за Матеус Урибе и Карлос Бака, които проуснаха дузпите за тима си в края на осминафиналния конфликт против Англия.

Именно техните пропуски доведоха и до отпадането на колумбийците от шампионата. Това пък донесе първата победа за британците след осъществяване на дузпи в историята на международните шампионати.

Веднага след края на извънредно нервната среща двамата колумбийци бяха засипани в обществените мрежи с нападателни предизвестия и закани изобщо да не се връщат в родината си.

Преди Урибе и Бака смъртни закани получи и съотборникът им Карлос Санчез поради аления картон, който си изкара едвам в 3-ата минута на първия мач от груповата фаза за отбора му, изгубен от Япония с 1:2.

Подобни случаи не са необичайност във футбола, само че в тима на Колумбия на тях се обръща по-сериозно внимание, откакто тъкмо преди 24 години бе погубен националът Андрес Ескобар. Това стана, откакто си означи автогол на Мондиала в Съединени американски щати през 1994 година и тимът му отпадна от конкуренцията. Няколко дни след завръщането си в страната той беше разстрелян измежду бял ден.

Друг колумбийски национал – Йери Мина, пък изравни в самия завършек на мача с Англия върха за най-резултатен бранител на международно състезание. Изравнителното му попадение във вратата на Джордан Пикфорд за 1:1 бе негов трети гол в трети следващ мач. Така Мина изравни достижението на немската легенда Паул Брайтнер от Мондиал 1974.

И трите попадения бяха от особена значимост за колумбийския народен тим. Той донесе успеха на Колумбия над Сенегал и означи изравнителното попадение против Англия надълбоко в добавеното време на осминафиналния дуел.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР