Франция е първият четвъртфиналист на Световното първенство в Русия. “Петлите”

...
Франция е първият четвъртфиналист на Световното първенство в Русия. “Петлите”
Коментари Харесай

Франция елиминира Аржентина с 4:3 и е на четвъртфинал

Франция е първият четвъртфиналист на Световното състезание в Русия.

“Петлите” отстраниха Аржентина с 4:3 в осминафинала, игран в Казан. Срещата бе изпълнена с доста вълнуващи обрати, само че европейците победиха справедливо, показвайки, че на този стадий са по-класният отбор.

Героят в състава на Дидие Дешан бе 19-годишниятКилиан Мбапе, който означи два гола и завоюва дузпа.

Звездата на Аржентина Лионел Меси не съумя да оправдае огромните очакванияи да изведе тима напред.

Франция откри резултата в 19 минута след впечатляващ пробив на Мбапе, който извоюва углавен удар от бялата точка. Гризман не сбърка и Франция поведе с 1:0.

Аржентина се опита да наложи напън, който обаче оголваше задните позиции на отбора и на няколко пъти противникът контраатакуваше рисково. В 41-ата минута въпреки всичко гаучисите съумяха да изравнят посредством Анхел Ди Мария. Той беше оставен непокрит на чиста позиция за пукотевица и с отличен шут с левия крайник прати топката в горния ъгъл на Лорис.

Втората част стартира чудесно за Аржентина и единствено няколко минути след подновяването на играта Меркадо се разписа за 2:1.

След попадението на гаучосите Франция потегли напред и стигна до триумф в 57-ата минута. При едно центриране отляво топката стигна до десния бек Павар, който с неспасяем удар с външен фалц направи изравни за 2:2.

Седеми минути по-късно " петлите " още веднъж бяха напред в резултата. Ново центриране отляво внесе ужас в наказателното поле на гаучосите, където Мбапе овладя и освобождавайки се от двама бранители прокара топката зад Армани със мощен шут.

Скоро по-късно с бърза контраофанзива през Погба, Гризман и Жиру докара до втори гол за Мбапе и Франция поведе с 4:2.

До края на мача „ петлите “ се прибраха в половината си. Аржентина се опита да обърне мача, само че силите и стигнаха единствено за един гол, който падна в даденото от съдията продължение. Меси центрира чудесно към Агуеро, който бе изтърван от отбраната и с глава понижи до 4:3.

Така Франция към този момент е измежду най-хубавите осем тима в света. Играчите на Дидие Дешан демонстрираха, че с право са слагани измежду огромните любимци за купата и демонстрираха, че могат да работят атрактивно, само че в това време рационално и не се огънаха под напредежението в моментите, когато изоставаха в резултата.

19-годишният Мбапе пък даде поръчка, че може да бъде идната огромна звезда на футбола, когато ерата на Меси и Роналдо отмине.

" Петлите " чакат спечелилия от двойката Уругвай – Португалия, които играят по-късно довечера.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР