Япония и САЩ възнамеряват да положат съвместни усилия, за да

...
Япония и САЩ възнамеряват да положат съвместни усилия, за да
Коментари Харесай

САЩ и Япония искат да принудят Китай да увеличи разходите за изменението на климата?

Япония и Съединени американски щати имат намерение да положат взаимни старания, с цел да лишат от статута на разрастваща се страна при решаването на световни екологични проблеми, в това число понижаване на излъчванията на въглероден диоксид в атмосферата. Този ход има за цел да усили фрапантно разноските на Пекин за справяне с казуса, оповестява водещият азиатски стопански вестник Nikkei.
Според източници на изданието тематиката се чака да бъде разисквана през юни на срещата на върха на Групата на седемте (Г-7), която включва Англия, Италия, Канада, Съединени американски щати, Франция, Германия и Япония. През ноември въпросът може да бъде издигнат на идната 26-та конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата (COP26) в Глазгоу, Шотландия, добавя организация Фокус.
Китай е включен измежду разрастващите се страни в интернационалните документи по проблемите на климата. Това доста понижава неговите отговорности в битката с намаляването на нездравословните излъчвания в атмосферата спрямо развитите страни. Пекин упорства за този статут, като се базира на обстоятелството, че действителното му индустриално развиване е почнало доста по-късно от това на страните от Западна Европа и Северна Америка.
Вашингтон и Токио, отбелязва Nikkei, имат намерение да упорстват за прехвърлянето на Китай в категорията на индустриализираните страни, базирайки се на обстоятелството, че във връзка с брутния вътрешен артикул в този момент страната е на второ място след Съединени американски щати. Според американските и японските оценки КНР е виновна за над 28% от световните излъчвания на въглероден диоксид в атмосферата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР