Япония е поредната държава, която планира да забрани TikTok. Депутати

...
Япония е поредната държава, която планира да забрани TikTok. Депутати
Коментари Харесай

Япония планира стриктни мерки срещу социалните мрежи

Япония е следващата страна, която възнамерява да забрани TikTok. Депутати от ръководещата в Япония Либерално-демократическа партия (ЛДП) ще изготвят предложение, с което да призоват държавното управление на страната да предприеме този актите мрежи като TikTok, в случай че те бъдат употребявани за провеждането на акции за дезинформация. Това e съобщиl в изявление за Ройтерс почитан народен представител от ЛДП, представен Българска телеграфна агенция.

По думите му, в случай че бъде потвърдено, че обещано приложение предумишлено е било употребявано от избрана конструкция на дадена страна за провеждането на злонамерена интервенция, то би трябвало да бъде неотложно спряно.
-->
Предложението за възможна възбрана в Япония няма да бъде ориентирано към някоя съответна онлайн обществена мрежа.

Много американски конгресмени приканват администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да бъде неразрешена онлайн платформата TikTok която е благосъстоятелност на китайската корпорация ByteDance. Те настояват, че обществената мрежа за шерване на къси видеоклипове се употребява от управляващите в Китай за нерегламентирано събиране на данни, а наличието, оповестено в нея, вреди на менталното здраве на подрастващите, отбелязва Ройтерс.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР