Яник Синер през миналата седмица по възможно най-добрия начин затвърди

...
Яник Синер през миналата седмица по възможно най-добрия начин затвърди
Коментари Харесай

Зрелището е гарантирано: Синер преодоля трудностите на старта и оформи мач с Циципас!

Яник Синер през предходната седмица по допустимо най-хубавия метод затвърди отличните усещания, които остави с представянето си при започване на сезона, като завоюва купата в Монпелие, освен това без изгубен сет. Италианецът, който за четвърта поредна година печели най-малко един АТР трофей, незабавно след триумфа си във френския град се насочи към мощната АТР 500 конкуренция в Ротердам, където през днешния ден откри присъединяване си победоносно, надделявайки над Бенжамен Бонзи за малко над 2 часа на корта - 6:2 3:6 6:1. По този метод още във втория кръг на надпреварата ни следва да станем очевидци на конфликт в тежка категория, откакто международният номер 14 ще се изправи против топ поставения в схемата - Стефанос Циципас, точно от който загуби в последните две издания на Аустрелиън Оупън.

Началото на дуела беше обещано със сервис на французина, който необезпокоявано излезе напред с 40:0, само че трагичните моменти занапред предстояха и след над 10-минутна борба, то Синер съумя да оползотвори четвъртия си брейкбол, с което записа в актива си дебютния гейм, трансформирал се в маратонски. Разочарованието от неприятния старт на срещата за международния номер 48 пък му се отрази извънредно неблагополучно и напълно скоро той загуби началния си удар за повторно, до момента в който южнотиролецът нямаше усложнения да запише откриващия сет на сметката си.

Във втората част събитията от старта на конфликта бяха напът да се повторят, откакто любимецът доближи нова поредност от брейкболи, само че за разлика от по-рано, то Бонзи остана невъзмутим и влезе в напредък, с цел да оцелее. Оттам насетне французинът доста усъвършенства позицията си на корта и изцяло в прорез с видяното досега, материализира единствения си късмет за пробив, освен това го направи от обстановка 40:15, като импулсът в играта му беше забележим - 4:1. Италианецът въпреки всичко имаше своите благоприятни условия да навакса изгубеното, достигайки на два пъти до брейкбол, но новобранецът беше хладнокръвен в основните моменти и равенството в обособените сетове беше възобновено.

Въпреки своебразния героизъм, който международният номер 48 направи в отминалия един час от дуела, то представянето на първенеца от Монпелие при започване на решителната трета част беше покрай съвършеното и скоропостижно той си обезпечи пробив задатък. Бонзи за следващ път в хода на срещата не преклони глава и опита да се бори, само че нивото, което ни предоставяше италианецът, му разреши с лекост да отрази два брейкбола пред съперника, преди броени минути по-късно Синер да дублира преимуществото си в резултата и постави точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР