Яник Синер не спира да блести от старта на новия

...
Яник Синер не спира да блести от старта на новия
Коментари Харесай

Шоуто е гарантирано: Синер удължи агонията на Рубльов и ще срещне Джокович в Мелбърн!

Яник Синер не стопира да свети от старта на новия сезон насам и продължава да е без изгубен сет при тазгодишната си акция на Откритото състезание на Австралия, като се класира за дебютния си полуфинал в шампионата. Италианецът, от позиция на жребия, изтегли късата съчка за четвъртфиналния дуел, налагайки му се да срещне Андрей Рубльов, само че макар сериозността на тестване пред себе си, то международният номер 4 съумя да се поздрави с успеха в поредни сетове - 6:4 7:6(5) 6:3.

По този метод Синер подпечата класирането си за финалната четворка в Мелбърн, където оформя желан двубой с 10-кратния първенец Новак Джокович, с който по традиция ни вършат очевидци на зрелищни конфликти, до момента в който за петия подложен остава разочарованието от това, че усъвършенства антирекорда си в " мейджър " конкуренциите и продължава да е без победа в четвъртфиналните си мачове в Големия шлем, записвайки десета загуба.

Руснакът започва дуела изпълнен с оптимизъм, откакто още през цялото време съумя образно да наложи темпото си в разиграванията и чудесно организираше офанзивите си, с цел да си обезпечи нужната позиция за нанасянето на уинър от вездесъщия си форхенд, което справедливо му донесе и два брейкбола на сметката. Поставен напрегнат, международният номер 4 откри правилен съдружник в лицето на първия си сервис и се измъкна " изсъхнал " от неподходящата обстановка, като употребява добития подтик от стореното, с цел да вдигне оборотите на игра, предизвиквайки разпад в представянето на петия подложен. Проблемите за Рубльов значително бяха свързани с желанието му непрекъснато да бъде нападателен, което докара до поредност от неточности от ракетата му и пробив на нула в актива на италианеца, който остана безукорен на лично подаване оттова насетне и записа откриващия сет против името си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР