Яник Синер (Италия) триумфира в турнира по тенис Sofia Open

...
Яник Синер (Италия) триумфира в турнира по тенис Sofia Open
Коментари Харесай

Красен Кралев участва в награждаването на новия шампион на Sofia Open 2020

Яник Синер (Италия) победи в шампионата по тенис Sofia Open 2020 след победа на финала над Вашек Поспишил (Канада) с 6:4, 3:6, 7:6 (3). Двубоят в " Арена Армеец " беше извънредно оспорван и продължи над 2 часа. Освен 250 точки за международната класация, 19-годишният италианец завоюва и близо 25 000 евро от общия награден фонд. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на Българската федерация по тенис (БФТ) Стефан Цветков взеха присъединяване в церемонията по награждаването на първенеца.

Синер завоюва дебютната си купа в Тура на Асоциацията на професионалните тенисисти, а след триумфа си италианецът съобщи на корта, че се усеща доста благополучен след своя първи триумф. Той означи, че организацията на конкуренцията е била на чудесно равнище и изрече възхищението си от българската аудитория. " Това е един необикновен шампионат, който се организира в тежки времена. Страхотно е да играем пред аудитория и благодаря на всички за поддръжката. Надявам се, че ще бъда тук и идната година ", сподели Синер.

Директорът на Sofia Open 2020 Горан Джокович изрече признателност към спортния министър Красен Кралев и българското държавно управление за опцията срещите от конкуренцията да се организират пред фенове. " Здравето и сигурността на всички бяха от голямо значение и благодаря на хората, които отговаряха за това ", съобщи Джокович. Сърбинът благодари на президента на Българската федерация по тенис Стефан Цветков за положителната организация, на Асоциацията на професионалните тенисисти за опцията София още веднъж да бъде хазаин на шампионат от сериите ATP 250 и на всички спонсори на конкуренцията.

В петото издание на Sofia Open се включиха осем тенисисти от Топ 50 на международната класация. В главната скица бяха и двама българи - Димитър Кузманов и Адриан Андреев. В квалификациите се включиха Александър Донски и Габриел Донев. Българско присъединяване имаше и в шампионата на двойки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР