Янаки СТОИЛОВУважаеми социалисти, От края на м. октомври т.г. с

...
Янаки СТОИЛОВУважаеми социалисти, От края на м. октомври т.г. с
Коментари Харесай

Продължавам да служа на България


Янаки СТОИЛОВ

Уважаеми социалисти,

От края на м. октомври т.г. с Указ на президента на Република България съм назначен за арбитър в Конституционния съд. Това наложи в сходство с Конституцията и Закона да приключа моето дългогодишно участие в Българска социалистическа партия, с цел да заема високата служба. Този персонален избор, макар полученото професионално самопризнание, не бе лек, тъй като той значително трансформира характера на моята социална ангажираност и активност отсега нататък.

Искрено благодаря на всички, с които сме отстоявали общи убеждения, работили сме безрезервно за заслужен живот в България и за българските национални ползи. Получаваната поддръжка постоянно ми е давала мощ и убеденост в позициите, които съм отстоявал.

Моят партиен път е неразривно обвързван с организацията в " Красна поляна ", София - от областен консултант до депутат във Великото Народно заседание и последващи парламенти. Участвах като пратеник на всички конгреси на Българска социалистическа партия през последните три десетилетия и на няколко от тях получавах едни от най-високите резултати при избора за членове на Националния съвет. Признателен съм на хиляди социалисти, десетки хиляди симпатизанти и други жители, поради които няколко пъти бях депутат. В столицата и в страната, изключително в изборните региони, в които работих, намирах същински приятели, съидейници и съратници, с които посрещахме тествания, споделяхме триумфи и неудачи.

Благодаря на управлението на партията за поддръжката на предлагането на президента Радев за назначението ми за министър на правораздаването в служебното държавно управление. От тази позиция демонстрирах какво е належащо за промяна на правосъдната система и за господство на правото.

Убеден съм, че нашият блян към обществена правдивост е изцяло съчетаем с ролята на правораздаването като израз на правдивост. В длъжността на парламентарен арбитър не преставам да послужвам на Република България за отбрана на нейния висш закон, на главните права и отговорности на жителите.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР