Ямболска област е пред влизане в червената зона по разпространение

...
Ямболска област е пред влизане в червената зона по разпространение
Коментари Харесай

Област Ямбол е пред влизане в червената зона на COVID-19


Ямболска област е пред влизане в алената зона по разпространяване на COVID-19. Заболеваемостта доближи 223 на 100 000 души население.

До дни следва привикване на Областен медицински съвет за въвеждане на по-строги противоепидемични ограничения.

Две от петте общини на региона – Ямбол и Болярово, към този момент са в алената зона със заболеваемост 260 на 100 000 души. Към момента дейните носители на инфекцията в Ямболско са 395, като от тях 15 се лекуват в лечебни заведения. Няма тежки случаи, нуждаещи се от интензивно лекуване, сподели шефът на РЗИ, представен от Българска телеграфна агенция.

РЗИ-Ямбол продължава раздаването на 50 000 бързи антигенни теста за ковид на лечебните заведения и незабавните центрове. Започна и от време на време тестване на личния състав и настанените в обществените институции в региона.

При влизане в алената зона носенето на маски става наложително във всички търговски обекти, публични места на закрито, спортни и културни прояви, където има скупчване на хора. Ограничават се свижданията в лечебните заведения и извънучилищните занимания за деца, без да бъдат спирани напълно, сподели още шефът на здравната ревизия.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР