Ямбол. На 4 декември 2021 година в 11.00 часа ще

...
Ямбол. На 4 декември 2021 година в 11.00 часа ще
Коментари Харесай

Залесителна акция ще се проведе в землището на село Поляна в област Ямбол на 4 декември

Ямбол. На 4 декември 2021 година в 11.00 часа ще стартира залесителна акция с към 2000 бройки плодови дръвчета в землището на село Поляна, област Ямбол. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол . Фиданките са от типовете дюля, слива, киселица и махалебка и ще попълнят култури от червен дъб и сребролистна липа.

Акцията се реализира взаимно с Югоизточно държавно дружество – Сливен и Държавно горско стопанство – Тунджа, а фиданките са дарени от Гората.бг.

Целта на самодейността е да се обезпечи храна за дивеча, птиците и пчелите. Площта на едногодишната просвета е 117 декара, заради което посадните места ще бъдат маркирани и подбрани по този начин, че да не затрудняват жителите.
Община Ямбол приканва хората от региона, в случай че имат предпочитание, да се включат в тази доброволческа акция.

Организаторите прецизират, че няма да има потребност от авансово записване. Служители от Държавно горско стопанство – Тунджа и ЮИДП – Сливен ще бъдат също на място през целия ден, с цел да спомагат на жителите.
Сборният пункт за всички искащи да участват ще бъде в 11:00 часа, на 3 км след разклона за село Леярово, в посока село Камен връх. Точните координати на местоположението може да откриете тук: 42.17’14’’N 26.47’35’’E. Обектът се намира напълно покрай асфалтовия път, от неговата лява страна. Колите ще могат да се паркират на самия черен път.

Организаторите приканват всички участници да бъдат с подобаващи облекла и обувки и да носят със себе си храна, вода, усмивки и положително въодушевление.

Засаждането на дърветата ще премине при съблюдаване на всички противоепидемичните ограничения. Няколко от ямболските учебни заведения също пожелаха да поддържат акцията. По молба на шефовете Община Ямбол ще обезпечи автобусен превоз за учениците.

При неспособност събитието да бъде осъществено заради метеорологичните условия, ще бъде оповестена информация за по кое време се отсрочва взаимната активност в формалната страница на ДГС – Тунджа във Фейсбук.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР