Ямайската спринтьорка Шерика Джаксън защити титлата си на 200 метра

...
Ямайската спринтьорка Шерика Джаксън защити титлата си на 200 метра
Коментари Харесай

Шерика Джаксън защити титлата си на 200 метра в Будапеща

Ямайската спринтьорка Шерика Джаксън отбрани купата си на 200 метра при дамите на международното състезание по лека атлетика. Тя приключи с време 21.41 и този резултат бе регистриран като втори най-хубав за всички времена. Пред него е единствено върхът на Флорънс Джойнър от 21.34 секунди през 1988.

Габи Томас завоюва среброто с 21.81 секунди, а нейната американска сънародничка Ша`Кари Ричардсън приключи на третото място и взе още един орден след златото на 100 метра. Тя записа персонален връх с 21.92 секунди.

21.41

`s smashes her 200m championship record
— World Athletics (@WorldAthletics)

Харука Китагучи от Япония завоюва купата на копие с последното си мятане в петък, измествайки колумбийката Флор Уртадо. Последната дойде в Будапеща с персонално най-хубаво достижение от едвам 63.84 метра, записано преди цели седем години, само че в петък хвърли на 65.57 от първия опит. Това достижение бе вписано като връх на Южна Америка.

Уртадо прекара дълго време край пистата в очакване на шокиращо злато и австралийката Макензи Литъл съвсем я смъкна от върха с 63.38 метра, което в края на деня бе задоволително единствено за бронз. Причина за това е последното мятане на Китагучи, която записа 66.73 метра и завоюва първо международно злато за японките в дисциплината.

Шампионката от последните две международни шампионати Келси-Лий Барбър от Австралия едвам се класира на край с 12-и резултат и в него приключи на седмо място с опит на 61.19 метра.



Юлимар Рохас от Венецуела завоюва четвърта поредна международна купа на тройния скок, стигайки до най-хубавото достижение с шестия си и финален опит за вечерта. Световната рекордьорка и олимпийска шампионка скочи на 15.08 метра и смъкна от върха Марина Бек-Романчук от Украйна, която финишира с 15.00. Леянис Ернандес от Куба завоюва бронз с 14.96 метра.

!

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР