Ягодите, спанакът и къдравото зеле Кейл са начело на новия

...
Ягодите, спанакът и къдравото зеле Кейл са начело на новия
Коментари Харесай

Ето кои са най-отровните и най-безвредните плодове и зеленчуци тази година

Ягодите, спанакът и къдравото зеле Кейл са отпред на новия черен лист от храни с рисково количество пестициди. 

Продуктите с минимум химикали тази година са авокадото, царевицата и ананасът, сподели Жоро Георгиев в рубриката " На твоя страна " по Нова тв. 

``
реклама

70 % от изследваните храни у нас съдържат разнообразни типове химикали, демонстрира изследване на международния пазар. То тества 47 типа плодове и зеленчуци. Обяснението е, че стопаните не съблюдават предписанията за карантинни периоди. Тогава рискът е максимален в храната да попаднат нездравословни субстанции. 

Така се стига до класацията от 12 продукта с най-опасно наличие на нездравословни химикали и други 15, които са с най-виско наличие на рисковите останки. 

В листата на " мръсните 12 " влизат още ябълки, ягоди, нектарини, грозде, праскови, череши, круши, домати, целина, картофи. А след най-чистите се оказват авокадото, царевицата, ананасът, сладкият грах и лукът. Сред тях не са засечени никакви нездравословни субстанции. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР