Ядките са много ценни. Те са с високо съдържание на

...
Ядките са много ценни. Те са с високо съдържание на
Коментари Харесай

Ядките, които помагат да имате красива кожа

Ядките са доста скъпи. Те са с високо наличие на мазнини и калории, само че под формата на потребни за здравето ненаситени мастни киселини, които понижават риска от сърдечни болести. Ядките са с високо наличие на витамини от група В и витамин Е, имат позитивен резултат върху положението на мозъка и кожата. Поради огромното количество протеини, те са доста значим детайл в диетата на вегетарианците. 

Освен това ядките съдържат доста диетични фибри и растителни протеини. Те също по този начин съдържат витамини А, Е, К, витамини от група В и голям брой минерали като фосфор, магнезий, желязо и калий. Количеството на тези съставки обаче варира според от типа на ядката.

Ето кои са най-полезните ядки за нашата кожа:

Орех

Орехите съдържат субстанции, които са скъпи за централната нервна система. Те са най-хубавият източник на полиненаситени мастни киселини измежду всички ядки, от които се нуждае нашата кожа. Това е изключително правилно за омега-3 киселината. Освен това са богати на протеини, витамин В6, фолиева киселина и детайли като магнезий, калий и калций.

Лешник

Лешниците са на първо място най-хубавият източник на витамин Е измежду другите ядки. Освен това множеството от мазнините в лешниците са мононенаситени мастни киселини с ниско наличие на полиненаситени мазнини. Оказва се, че мононенаситените мастни киселини намаляват равнището на " неприятния " холестерол и покачват равнището на " положителния " холестерол.
6 обстоятелството за ядките и диетите, които безусловно би трябвало да знаете
Ядките са доста вкусни, комфортни за бързо ядене и потребни хранителни артикули. Те съдържат доста витамини, минерали, протеини и потребни...

Фъстъци

Те съдържат най-вече растителен протеин измежду останалите ядки - 25,7 г / 100 година Също по този начин са и най-хубавият източник на витамин В3 и фолиева киселина измежду ядките. Често се продават осолени и печени, като по този метод губят огромна част от цената си. Най-добре е да ги ядете сурови.

Бадеми

Според изследване, бадемите се смятат за най-благородните ядки и по тази причина им се дава статут на „ краля на ядките “. Те са най-хубавият източник на диетични фибри дружно с кокосовите орехи. Имат рационално количество магнезий и протеини – 20 г/100 година и са са най-хубавият източник на калций, както и добър източник на витамини В2 и Е.

Шамфъстъци
Защо всяка опитна стопанка накисва ядките във вода, преди да ги употребява
Ядките са една от най-полезните храни. Това всички го знаят. В тях се съдържат редица субстанции, от които тялото ни се нуждае и по тази причина е...

Шамфъстъкът също е добър източник на протеини, както и бадемите. Освен това те се отличават с най-високо наличие на бета-каротин и желязо, както и огромно количество калий и витамини В1 и В6. Подобно на фъстъците, шамфъстъкът нормално се продава печен и осолен в магазините. За положението на кожата е от изгода в сурово положение.

Кашу

Поради релативно ниското количество мазнини, те са и минимум калоричните ядки. Освен това те са превъзходен източник на желязо (заедно с шам фъстък), цинк и магнезий.

Така че побързайте да включите тези ядки в менюто си, в случай че желаете да се радвате на прелестна кожа за дълги години. Ползите са обезпечени!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР