Ядките са чудесни за укрепване на цялостното здраве. Шепа ядки

...
Ядките са чудесни за укрепване на цялостното здраве. Шепа ядки
Коментари Харесай

Защо трябва да накисвате бадеми, орехи и стафиди

Ядките са чудесни за подсилване на цялостното здраве. Шепа ядки всеки ден могат да насърчат положителното здраве по разнообразни способи, написа actualno.com. Въпреки че всички консумираме ядки, не сме наясно с обстоятелството, че накиснатите ядки са по-здравословни от суровите ядки.

Наличността на хранителни субстанции е по-висока при накиснатите стафиди. Той доставя бор за костите и е богат на желязо, калций, витамин В, незабавна сила и калий. Действа и като леко слабително средство и предотвратява запек. Стафидите са богати на желязо, което влиза в състава на хемоглобина. Той е главната съставна част на алените кръвни телца. Сушеното грозде съдържа мед и доста от детайлите на витамин В комплекс, които играят основна роля за образуването на кръвта и алените кръвни телца.

Точно като накисването на стафиди, накисването на бадемите ги прави по-смилаеми. Накиснатите бадеми спомагат за намаляване, покачват мозъчната функционалност, намаляват холестерола и са потребни за кожата. Накиснатите бадеми са потребни за диабетици, предотвратяват рака, оказват помощ в битката със напрежението, предизвикват по-добрия сън, обезпечават ви дълга коса и поддържат здравето на зъбите. Бадемите са високо хранителна ядка и богат източник на витамин Е, калций, фосфор, желязо и магнезий. Също по този начин съдържа цинк, селен, мед и ниацин. В съпоставяне с всички други ядки, те са най-богатите на хранителни субстанции и потребни съставки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР