Я понските автомобилни компании са сред най-големите защитници на двигателя

...
Я понските автомобилни компании са сред най-големите защитници на двигателя
Коментари Харесай

Японски компании имат план за спасението на ДВГ

Я понските автомобилни компании са измежду най-големите бранители на мотора с вътрешно горене и най-изоставащи на фронта на електрификацията. Сега триумвират има проект за избавения на ДВГ, който е все по-силно заплашен от електрическите автомобили, да не кажем жертван.

Toyota, Subaru и Mazda оповестиха за взаимното си съдействие и проучването на различни типове горива за стандартните коли. Към тях желание да се причислят имат Honda, Yamaha и Kawasaki.

Първата точка от проекта планува присъединяване в автомобилни съревнования, като за задвижване на спортните коли ще се употребява въглеродно неутрално гориво. Mazda има намерение да употребява 1,5-литровия мотор Skyactiv-D, захранван от биодизел. Toyota и Subaru ще употребяват синтетично гориво за своите спортни модели, като то ще бъде добивано от биомаса.

Втората стъпка в проекта планува фирмите да продължат създаването на водородни мотори. Kawasaki към този момент направи първия в света водорововоз, пренасящ този тип гориво под високо налягане. Компанията прави изследвания за технология за превоз на огромни размери водород в Япония, който се създава от австралийски лигнитни въглища. Съвместно с Yamaha компанията Kawasaki създава технология за водородни мотори за мотоциклети, като към тях се причисляват Honda и Suzuki.

Третата стъпка е привеждането на спортни спортни болиди на водород. Toyota, Yamaha и Denso работят по основаването на водороден мотор от 2016 година

Сред участниците най-дискутирано е името на Toyota, която неотдавна бе подредена след ExxonMobil и Chevron като фирмите (по отчет на Influence Map), които основават най-вече спънки, лобирайки против зелените политики.

Това не е първият път, когато Toyota се свързва с лобиране против политиките за понижаване на въглеродните излъчвания. По-рано през годината материал в The New York Times упрекна японския производител, че е направила среща с конгресмени. Целта й е била да се образува лоби против желанията на администрацията на Джо Байдън за ускорение на електрификацията на автопарка в Съединени американски щати.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР