я Гръцкият външен министър Никос Дендиас изпрати писма до ръководителя

...
я Гръцкият външен министър Никос Дендиас изпрати писма до ръководителя
Коментари Харесай

  Гърция предупреди за заплаха от сериозен конфликт с Турция 

я
Гръцкият външен министър Никос Дендиас изпрати писма до ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, в които предизвести за опасността от сериозен спор с Турция. В писмата, изпратени на 5 септември, Дендиас обръща внимание на “последната поредност от подстрекателни изказвания ” на турския президент Реджеп Ердоган.

Външният министър цитира изказвания, съгласно които Гърция е окупирала островите в Егейско море и турският водач заплашва, че Гърция ще заплати висока цена.


“Тези обществени изказвания на президента на Турция приказват сами за себе си; те са непредизвикани, неприемливи и наскърбяват Гърция и гръцкия народ. Откровено заплашителният им темперамент и звук са толкоз явни, че разсейван всяко подозрение по отношение на тяхната цел, както и всяко изказване, че те са предопределени извънредно за вътрешни цели по отношение на идните избори в страната “, написа Дендиас.


Съединени американски щати: Успешно извършихме опит с междуконтинентална балистична ракета
Според него “изключително нападателната изразителност ” на самия турски президент е последвана и от други високопоставени турски чиновници. „ Тази изразителност е съчетана с внезапно увеличение на случаите на нарушение на суверенитета на моята страна в Егейско море и югоизточното Средиземноморие “, сподели той.

Той счита, че сходни изказвания в допълнение поляризират обстановката и насаждат у турския народ ненавист, омраза и пренебрежение към гръцките съседи, като по този метод вършат вероятностите за доближаване още по-илюзорни.


“Турското управление явно е предпочело да показа бъдещата експанзия като към този момент готова и, което е по-важно, като целесъобразно деяние от страна на Турция ”, сподели гръцкият външен министър. Според него държанието на Турция по отношение на Гърция би трябвало да бъде наказано от цялата интернационална общественост.

Подобно писмо беше изпратено от непрекъснатия представител на Гърция в Организация на обединените нации до генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш с молба да популяризира писмото като формален документ на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР