След това естествено шефовете на Скудерията трябваше да понесат критика

...
След това естествено шефовете на Скудерията трябваше да понесат критика
Коментари Харесай

Биното: Заповедите от бокса са деликатна тема във Ферари

След това естествено шефовете на Скудерията трябваше да понесат критика от страна на медиите в Италия, както и от тифозите, тъй като в миналото именно „Черните кончета“ са били най-открити при прилагането на отборни заповеди. Това се случваше най-много по времето на Михаел Шумахер, когато Рубенс Барикело неведнъж трябваше да отстъпва позиция на германеца, включително и победи.

Настоящият шеф на Ферари Матиа Биното обаче заяви, че за момента фокусът на Скудерията е максимизирането на отборния актив точки във всяко състезание, а не подкрепянето на само един от пилотите.
 Волф: Ферари са сред чука и наковалнята със заповедите от бокса Волф: Ферари са сред чука и наковалнята със заповедите от бокса
„ Първо, това, което се опитваме да реализираме във всяко съревнование е да максимизираме отборните точки. Има два шампионата, един за конструкторите и един за водачите. С максимизирането на точките при тимовете съм сигурен, че ще максимизираме и тези при водачите, защото ще крадем точки от нашите съперници. Шарл и Карлос не би трябвало да се борят между тях, а би трябвало да се борят с Макс, Люис и другите.

„ Аз знам, че когато има заповеди от бокса хората са недоволни, тъй като не е имало почтена борба. Когато обаче има почтена борба има упреци за какво не е имало заповеди от бокса. Каквото и да вършим постоянно има недоволни.

„ Помня пред 20 години в Австрия, чух освъкрвания от трибуните, тъй като бях тук. Това е деликатна тематика и всеки един човек в тима знае по какъв начин би трябвало да се оправяме с тези неща след всяко съревнование. Още един път споделям, нашата цел е да максимизираме отборните точки, което съм сигурен, че е вярната тактика “, сподели Биното.

Снимки: Imago | Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР