World Taekwondo пристига в Пловдив. С боен дух и страхотни

...
World Taekwondo пристига в Пловдив. С боен дух и страхотни
Коментари Харесай

Демонстративният отбор на World Taekwondo пристига в Пловдив, за да покаже магията на бойното изкуство

World Taekwondo идва в Пловдив. С военен дух и страхотни демонстративни техники таекуондистите ще покажат магията на източното бойно изкуство, известно в целия свят. Специално за жителите и гостите на града, тимът ще гостува на Античния спектакъл на 3 август от 20 ч., като входът ще е свободен.
Прочетете още
Тимът на World Taekwondo е формиран от професионални състезатели по таекуондо, които смаяха американската аудитория и със „ златен бутон “ станаха финалисти в американския формат на „ Got Talent “. Отборът е формиран от определени в жестоката конкуренция на милиони спортисти в Южна Корея, където таекуондо е народен спорт, историческо завещание и забележителност.

„ Всеки, който желае може да посети събитието, да гледа и да се наслаждения на международния показателен тим на World Taekwondo. Аз съм имал опцията преди години да следя сходни демонстрации, в действителност е доста забавно. Има доста страст с това събитие.” Това сподели на конференция през днешния ден, зам.-кметът на спорта Георги Титюков.

Той кани всички пловдивчани посетители на града да се насладят на неповторимите представления.

За първи път и две международни шампионати се състоят на едно и също място в една година, това са Световното състезание за кадети, Световното състезание за юноши и девойки и най-големият международен конгрес в таекуондо – Генералната асамблея на World Taekwondo.

От 28 юли до 7 август 2022 година София ще е хазаин на най-важните и чакани шампионати в света на таекуондото. В продължение на 10 дни над 3000 състезатели ще мерят сили за шампионската купа, а демонстративният тим на World Taekwondo ще направи спиращо дъха шоу по време на церемонията по разкриване на 02 август от 17.30 ч. в зала Арена Армеец.

Димитър Аврамов член на управителния съвет на Българската федерация по Таекуондо сподели, че подготовката за международното тече с цялостна мощ.

„ За нас е чест да бъдем тук и да представим нещо в действителност необикновено във вашия необикновен град Пловдив. Защо в Пловдив ли? Защото Пловдив се е потвърди в годините като един център на българския спорт, а в частност и на българското Таекуондо. Нашата цел е освен да популизираме таекуондото и на спорта изобщо, а да се оправим с най-големия проблем- казусът с българската юноша с нейното образование, с нейното образование и здравословен метод на живот,” добави още Аврамов.

„ Отборът всякога има с какво да ни изненада. Те демонстрират най-хубавото от таекуондо. Както знаете той е военен спорт, а в действителност е един от дребното бойни спортове, които съумяват да трансфорат нещо грозно – като багра, в нещо красиво- като изкуството. И това, което ще видите на 3-ти август съм сигурен, че ще ви изуми.”

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР