Wood обяви партньорство с Австралийската национална енергийна агенция (NERA) за

...
Wood обяви партньорство с Австралийската национална енергийна агенция (NERA) за
Коментари Харесай

NERA и Wood ще разработят AI решение за проверка на подводни нефтени платформи

Wood разгласи партньорство с Австралийската национална енергийна организация (NERA) за създаване на AI решение за мониторинг и ревизия на подводни инфраструктури за петрол и газ. Това заяви Oilfield Technology.

" Изпълнението на плана може да форсира трансформацията на промишлеността, където човешкият фактор и проблемите с неточните калкулации играят значима роля. Комбинирайки експертния опит на компанията и напредналите технологии, основани на изкуствен интелект, ние сътворяваме по-бърз и по-безопасен способ за ревизия на оборудването с висока акуратност ", изясни шефът по тактики и софтуерни решения на Wood.

Като част от самодейността, компанията ще даде усъвършенствано машинно виждане на Wood, цифрово решение, учредено на машинно образование, спомагателна действителност (AR) и логаритми за компютърно виждане. Системата е в положение самостоятелно да открива и диагностицира аномалии в оборудването и да предава информация в действително време. 

Очаква се новото решение да сведе до най-малко риска за сигурност на чиновниците, които преди този момент са правили инспекции и да усъвършенства успеваемостта на нефтената и газовата инфраструктура.

Изпълнителният шеф на NERA Миранда Тейлър съобщи, че планът е образец за потенциала на Австралия да управлява ново десетилетие в региона на енергийните технологии, което може да укрепи позициите на Австралия като световен център за високи достижения в нововъведенията в енергийните запаси.

Според оценките на компанията, въвеждането на тази система е в положение да обезпечи спестовност на разноски за офшорната енергетика на страната в размер на 2 милиарда австралийски $ (1,3 милиарда долара) годишно. Планира се планът да завърши до края на 2020 г.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР