Western & Southern Open, полуфиналСтефанос Циципас – Даниил Медведев 7-6(6)

...
Western & Southern Open, полуфиналСтефанос Циципас – Даниил Медведев 7-6(6)
Коментари Харесай

Циципас проби защитата на Медведев и е на финал с Чорич


W estern & Southern Open, полуфинал
Стефанос Циципас – Даниил Медведев 7-6(6) 3-6 6-3


Как да пробиеш внушителната отбрана на Даниил Медведев от дъното на корта? Печелившата тактичност наподобява ясна – игра на мрежата. И даже да звучи просто, това да надиграеш международният №1 надалеч не е по този начин.

Стефанос Циципас заложи на този жанр на игра с голям триумф в съботния полуфинал сред двамата и завоюва борбата със 7-6(6) 3-6 6-3.

Десетият дуел от съперничеството им съдържаше 36 офанзиви на мрежата от страна на гърка и салдото към този момент е понижен на 3-7 в интерес на Медведев.

„Имаше някои комплицирани удари, на които трябваше да залагам по-често,“ сподели Стефанос след триумфа. „Някои къси, от които се възползвах. Много кураж със сервис-мрежа – настъпванията в корта сигурно ми донесоха успеха.“

Между двата висококачествени сета, извоювани от Циципас, стоеше интервал, в който тенисистите се редуваха да губят централизация.

В тайбрека на първата част гъркът избави сетбол и записа три следващи точки, с цел да поведе в резултата, само че изостана с 0-5 във втората поради серия от двойни неточности в несъответствуващи моменти.

Почти последва поврат, като Циципас стигна до 3-5 и 0-40 на сервис на съперника си, само че не съумя да приключи възможностите си:

„Знаех, че няма да е елементарно в третия сет. Мачът стана доста физически и доста изискващ към мен. Просто се възползвах от някои негови изпуснати първи сервиси. Имах няколко благоприятни условия, в които и шансът бе на моя страна.“

Един пробив в последния сет, пристигнал след двойна неточност на водача в класирането, бе задоволителен.

„Той продължаваше да пропуща доста поредни първи начални удари и това ми даде време да мисля за идващия си ход,“ добави спечелилият. Медведев приключи срещата с 49% вкаран първи сервис.

„Даде ми и двойна неточност на брейкбол, което от психическа позиция бе доста значимо за мен. Оставаха ми няколко гейма и бях доста спокоен и съсредоточен.“

След третия си следващ полуфинал в Синсинати му следва дебют в последния дуел от шампионата. Там негов конкурент ще бъде Борна Чорич, който в профил Камерън Нори с 6-3 6-4 и припомня за най-хубавите си дни през миналата седмица.

Минаха близо четири години от последния Мастърс полуфинал на хърватина, само че когато излезе на корта, той се усещаше в свои води и затвори срещата за единствено 90 минути. Това обаче се случи след дълго изчакване заради дъжда в града:

„Беше доста тежък и дълъг ден,“ сподели някогашният №12 в изявлението си след успеха. „Не чаках да играя в 19:30. Дойдох тук в 15:00 и чаках да изляза на корта по-рано. След това беше евентуално да играя даже по-късно от това. Беше вманиачен ден, само че в последна сметка приключи доста добре. Щастлив съм от тениса си, представям се извънредно мощно.“
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР