Washington Post (WP) описва изпитанията на украински дрон камикадзе, който

...
Washington Post (WP) описва изпитанията на украински дрон камикадзе, който
Коментари Харесай

Washington Post: Войната превърна Украйна в суперлаборатория за изобретения

Washington Post (WP) разказва тестванията на украински дрон камикадзе, който откакто губи връзка с оператора поради радиоелектронна отбрана, не е паднал, а е нараснал скоростта си, и насочван от своя ИИ е поразил задачата. WP отбелязва, че над 200 украински производители на дронове сътрудничат с военни научни структури в приложението тази технология, което притегля в страната висок клас вложители, в това число някогашния изпълнителен шеф на Гугъл Ерик Шмид.

„ Безмилостни рояци дронове-камикадзе ще диктуват бъдещето на войната “, сподели той и може да му се има вяра, защото е съветвал Пентагона по отношение на ИИ-технологията и ИИ-софтуер за дронове, които работят без GPS ориентиране.

Производството на безпилотни летателни устройства стана главен приоритет на Украйна, защото дроновете разрешават наблюдаване и атакуване на цели, надалеч зад фронтовата линия. Технологията усъвършенства точността и на украинската артилерия и съгласно WP повода за това са военновременните условия. Украйна образова хиляди воиници да работят с дронове, само че по-важното е, че...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР