WARSAW, Jun 3 / Prime /. Доставките на петрол през

...
WARSAW, Jun 3 / Prime /. Доставките на петрол през
Коментари Харесай

Доставките на петрол по тръбопровода Дружба до Полша се възобновяват на 10 юни, на 1 юли ще работят и трите линии на газопровода


WARSAW, Jun 3 / Prime /. Доставките на нефт през тръбопровода Дружба до Полша ще се възобновят на 10 юни, а на 1 юли ще стартират да работят и трите линии на газопровода, съобщи полският оператор на петролопровода PERN.

" Частичното обновяване на доставките на първични материали от Русия през тръбопровода " Дружба " ще се състои на 10 юни. На 1 юли всички три влакна от газопровода ще бъдат включени в настоящата интервенция ", се споделя в отчета след диалозите в Москва.

Също по този начин в отчета се споделя, че страните по договарянията " се споразумяха за процедура за разглеждане на претенции за петролни рафинерии, които получават първични материали от Русия ". В допълнение, PERN оповестява, че по време на договарянията Транснефт удостовери желанието си да " компенсира заслужено направените искания " и сега е в развой на разчистване на тръбопровода. Според PERN в договарянията са взели участие представители на компании от полската, съветската и немската страна: търговци, снабдители и петролни рафинерии. На срещата участва и заместник-министърът на енергетиката на Русия Павел Сорокин.

През април нечистите с хлориди първични материали попаднаха в тръбопроводната система „ Дружба “, която се употребява за експорт на нефт от Руската федерация през Беларус към европейската посока. Полша и Украйна стопираха да одобряват нефт на 24-25 април. През месец май в Беларус, Украйна и по-късно в Словакия, Чешката република и Унгария се възобновява изпомпването на " чиста " нефт от Руската федерация. За да почисти площадката до Полша, която би трябвало да бъде приключена до 10 юни, Беларус стартира да транспортира нечистото масло по една от линиите на Дружба назад към Руската федерация.

Участниците в договарянията за обстановката с тръбопровода " Дружба ", извършен в Москва на 3 юни, не разискаха съответни суми за отплата заради замърсяване с нефт, само че беше реализирано концептуалното съглашение за процедурата за приемането им с задгранични получатели на съветски нефт, сподели по-рано заместник-министърът на енергетиката Павел Сорокин. Според него " всички страни " участваха в договарянията: " Транснефт " и операторите на секции " Дружба " в други страни, огромните съветски петролни компании, в това число " Роснефт ", и европейските петролни получатели, в това число полски " Орлен " и френски " Тотал ".
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР