Взривове отекнаха тази сутрин в Киев. Украинската армия успокои жителите

...
Взривове отекнаха тази сутрин в Киев. Украинската армия успокои жителите
Коментари Харесай

Взривове отекнаха в Киев, украинската армия обвини руски ферми за ботове за всяване на паника

Взривове отекнаха тази заран в Киев. Украинската войска успокои жителите на столицата, че детонациите нямат връзка с войната, заяви УНИАН.

След гърмежите някои Телеграм канали, по-конкретно такива, които популяризират съветска агитация, започнаха да пишат за хипотетично съветско нахлуване от Беларус, отбелязва украинската осведомителна организация. Тя прецизира, че в действителност утринните детонации в Киев и района не са свързани с военни дейности.

Заместник-командващият украинските Сухопътни войски генерал-лейтенант Олександър Павлюк успокои хората, че врагът не настава откъм Беларус. " Руски ферми за ботове употребяват интензивно (взривовете) като мотив да всяват суматоха и да популяризират известие, че това сякаш е началото на атака от север ", уточни той.

Украинската система за противовъздушна защита въобще не се е задействала, прибавя Българска телеграфна агенция.

" Ако имаше опасност, щяхте да чуете сигнал за паника ", подсети Павлюк. Украинският военачалник акцентира, че " повода за гърмежите ще бъде обявена настрана ".

Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че борбата за източноукраинския град Соледар продължава, въпреки твърденията на Русия, че съветските войски са овладели територията, съобщи ДПА.

" Тежката битка за Донецк продължава ", сподели Зеленски в ежедневното си видеообръщение в петък вечер. " Битката за Бахмут и Соледар, за Кремнина, за други градове и села в източната част на нашата страна продължава ", сподели той.

Той изрази персонална признателност към украинските военни елементи, които пазят Соледар и Бахмут от съветските офанзиви. " Голяма признателност към бойците от частта " Кракен " за решителните дейности за заличаване на врага в региона на Соледар ", съобщи Зеленски.

Що се отнася до Бахмут той загатна и приноса на Международния легион, военна част, формирана от задгранични бойци, прибавя Българска телеграфна агенция.

Както съветската войска, по този начин и известната съветска наемническа част " Вагнер ", която работи в региона на Соледар, оповестиха, че са завзели града.

Първоначално " Вагнер " разгласи, че е овладял Соледар, след което съветското министерство на защитата в началото опроверга това известие, само че по-късно отстъпи и приписа успеха на наемническите сили.

" Те към този момент се разправят между тях на кого е заслугата за едно тактическо придвижване ", разяснява Зеленски и дефинира това като " явен сигнал за неуспех ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР