Взривове и пожар в оръжейни складове край Карнобат. Първата експлозия

...
Взривове и пожар в оръжейни складове край Карнобат. Първата експлозия
Коментари Харесай

Емилиян Гебрев за взривените складове край Карнобат: Няма как да са се запалили сами

Взривове и пожар в оръжейни хранилища край Карнобат. Първата детонация е отекнала в 4 часа в нощта против неделя. Постройките се намират на територията на бившите военния поделения на града, които в този момент се стопанисват от компания " ЕМКО " и предприемача Емилиян Гебрев. Няма потърпевши при случая, само че полицията и пожарната остават на крайник, показва " Нова телевизия ".

" Към момента разполагам с информацията, която охранителите въз основата, участвали там по време на пожара, на гърмежа и по-късно, са дали. Имало е гърмеж и по-късно пожар. Охранителите са получили сигнал за нарушение на обекта, тръгнали са да ревизират какво е станало и популярност Богу, че не са стигнали до обекта. Той се е взривил и по този метод е благополучие, че те са останали живи, здрави и невредими ", посочи Емилиян Гебрев.

" Няма умрял човек, нямаме ранен човек. Базата се охранява, има направени алармени системи. Те се задействат при нарушаване, потеглят хората да ревизират какво е станало и доближават до мястото, където е инициирано нарушаването. Изводите - хората би трябвало да си ги вършат ", добави той.

По думите му той е твърдо уверен, че няма по какъв начин да се случи самовъзпламеняване, тъй като има избрани условия, които би трябвало да се спазят и когато се спазени - " просто няма по какъв начин да се случи такова нещо ". " Все едно чешмата ви да е затворена, а у дома да стане наводняване ", разяснява Гебрев.

Запитан дали има хора, които имат интерес от това, което се случва сега, той отговори: " След като се случва - значи имат интерес. То по този начин от самосебе си няма по какъв начин да се случи. Аз мога да имам съмнения до безспир, само че те действителни ли са, не са ли същински... Поради това има проверяващи, на които това им е работата - да го свършат, да го завършат, по-късно да дадат публичност и да знае обществото какво се случва ".

" Абсолютно всичко е овладяно, чакат се часовете да минат, след които се дава право да се влезе в региона и към този момент да се срещат проверяващите какво се е случило там. Хората са отвън региона, всички са изведени, няма никой вътре, тъй като има избрани правила, които би трябвало да се съблюдават и недай си Боже се случва такова нещо - то е авансово проиграно и се знае какво се прави и хората са си изпълнили прецизно отговорностите ", заяви още Емилиян Гебрев.

И изясни, че става въпрос за муниции, които са с " отпаднала фирмена нужда ". " Ние сме ги произвели за дадена компания, която заради раздробяване на външнотърговски контракт или неспособност да ги платят, те остават при нас. Ние сме хората, които сме ги произвели, ние сме хората, които би трябвало да ги пазим. Базата изцяло дава отговор на всички условия за предпазване - всеки месец се ревизира от съответните служби, които имат обвързване това да вършат - това е полиция и пожарна и безусловно всичко е наред ", безапелационен бе той.

" Ако наблюдавате всички събития от 2010 година, ще видите, че това е едно редовно събитие в нашата страна. Защо е по този начин - аз не съм индивидът, който да даде пояснение. Аз персонално не чакам резултати от следствието, тъй като до този миг е имало доста по-големи такива, та даже и с жертви и пострадвания, само че всичко отива някъде в мъглявината ", разяснява Гебрев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР