Взривът в болница Ахли Араб в град Газа, при който

...
Взривът в болница Ахли Араб в град Газа, при който
Коментари Харесай

Взривът в болница в Газа отприщи вълна от протести в Близкия изток и в Централна Африка

Взривът в болница " Ахли Араб " в град Газа, при който починаха стотици цивилни палестинци, отприщи вълна от митинги в редица мюсюлмански страни в Близкия изток и Централна Африка, а няколко страни оповестиха печал, съобщи ДПА.

Демонстранти в йорданската столица Аман се пробваха да нападат израелското посолство, заяви осведомителна организация Петра. Силите за сигурност отхвърлиха изказванията, че постройката е била щурмувана и обявиха, че протестиращите към този момент са се изтеглили от региона.

Многолюден митинг нощес имаше и пред израелското консулство в Истанбул. Анадолската организация сподели фрагменти с стачкуващи, които развяват палестински флагове и скандират " Долу Израел! ". Британският в. " Телеграф " написа, че полицията е употребила водни оръдия и пикантен спрей, с цел да разпръсне протестиращите в региона на консулството.

Стотици излязоха пред френското посолство в Тунис след гърмежа в болница " Ахли Араб ", заяви осведомителна организация ТАП. Протести имаше и в центъра на иракската столица Багдад.

В южните покрайнини на ливанската столица Бейрут се събраха стотици поддръжници на " Хизбула ", които упорстваха да бъде бомбардиран Тел Авив. Полицията употребява сълзотворен газ против стачкуващи в региона на американското посолство.

Иранската осведомителна организация ИРНА разгласява фрагменти на проява в Техеран. Протестиращите скандираха " Долу Израел! ", а иранското държавно управление разгласи ден на печал. Говорител на външно министерство остро осъди офанзивата и упрекна Израел. Демонстрации имаше и пред постройките на английското и на френското посолство.

Полицията в Берлин прекъсна пропалестинско бдение. Според силите на реда пред Бранденбургската врата в немската столица са се събрали към 300 души, само че съгласно фотограф на ДПА стачкуващите са били близо 1000.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР