Взривът разруши баптистката болница Алхи в северната част на Газа,

...
Взривът разруши баптистката болница Алхи в северната част на Газа,
Коментари Харесай

Израелската армия: Ако беше наша ракета, щеше да има кратер

Взривът унищожи баптистката болница " Алхи " в северната част на Газа, до момента в който палестинските терористи са изстрелвали ракети към южната и централната част на Израел, предизвиквайки паника в Ришон Лецион, Петах Тиква, Бней Брак, Рамат Ган и Бат Ям и други обитаеми места.

" Според нашето разузнаване " Хамас " е ревизирал известията, схванал е, че става дума за ракета на " Ислямски джихад ", която е била изстреляна неправилно, и е решил да стартира световна медийна акция, с цел да скрие какво се е случило в реалност ", сподели Хагари.

" Те стигнаха до такава степен да завишат броя на жертвите ", добави той.

Хагари добави, че израелските муниции биха оставили кратер на паркинга, където е паднала ракетата. Кадри от дронове демонстрират, че гърмежът е провокирал пожар и е оставил следи от шрапнели по околните здания.

ЦАХАЛ (израелската армия) разгласява прихванатия запис. Мъж, разпознат като действен чиновник на " Хамас ", споделя на арабски: " Казвам ви, че за първи път виждаме да пада сходна ракета и по тази причина считаме, че тя принадлежи на палестинския " Ислямски джихад. "

WATCH: IDF releases more footage from the time of the explosion at the Al Ahli Arab hospital, showing a failed launch by Palestinian Islamic Jihad caused the blast, rather than an Israeli airstrike.

(CREDIT: ) | Read more:
— The Jerusalem Post (@Jerusalem_Post)

В отговор на недоверието на втория действен служащ, първият повтаря: " Те споделят, че тя принадлежи на палестински " Ислямски джихад ".

По-нататък той прибавя, че шрапнелът " е локален шрапнел, а не като израелските ", а по-късно означи, че " те са го изстреляли от гробището зад болничното заведение " Ал-Ма`амадани ", като е бил изстрелян неправилно и е паднал върху тях ".

Снимка: БТА/AП

По време на сраженията през месец май несполучливи изстрелвания на ракети от страна на палестинския " Ислямски джихад " убиха четирима цивилни в Газа.

Свързаното с " Хамас " Министерство на здравеопазването на Газа съобщи, че са убити " стотици хора " - число, което не е доказано от самостоятелни източници.

Непроверени новинарски известия, които упрекват Израел, провокираха протести в Рамала, Хеброн, Витлеем, Шехем (Наблус) и Дженин. Президентът на Палестинската автономност Махмуд Абас разгласи тридневен печал и анулира срещата с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, която беше планувана за през днешния ден.

Снимка: AP/БТА

Вчера вечерта израелският президент Ицхак Херцог написа в " Екс ": " Ракета на " Ислямски джихад " умъртви доста палестинци в болница в Газа - място, където би трябвало да се избавят човешки животи. Срам за медиите, които гълтам лъжите на " Хамас " и " Ислямски джихад ". Те предават по света кървава клюка. Срам за подлите терористи в Газа, които умишлено проливат кръвта на почтените. "

Израел няма да блокира филантропичната помощ за Ивицата Газа, идваща от Египет

Това заявиха от канцеларията на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, представени от Ройтерс, като обясниха, че Израел все пак няма да разрешава доставката на филантропична помощ за линията Газа от израелска територия.

" В светлината на молбата на президента (на Съединени американски щати Джо) Байдън, Израел няма да пречи на доставките на филантропична помощ от Египет, до момента в който става дума единствено за храна, вода и медикаменти за цивилното население в южната част на линията Газа ", се споделя в изказването, предава Българска телеграфна агенция.

" Израел няма да позволи филантропичната помощ от своя територия за Ивицата Газа, до момента в който не бъдат освободени заложниците ", взети от палестинското ислямистко придвижване " Хамас ", посочи канцеларията на Нетаняху.

Междувременно посолствата на Съединени американски щати и Израел в Аржентина бяха евакуирани през днешния ден поради бомбени закани , отправени по електронната поща, оповестиха аржентинските медии " Кларин " и " Насион ", представени от Ройтерс.

На място са ситуирани екипи от сапьори.

Байдън удостовери уговорката си към Израел и изрази безпокойствие за страданията на палестинците

Американският президент Джо Байдън приключи през днешния ден краткотрайната си аудиенция в Тел Авив, потвърждавайки уговорката на Съединени американски щати към Израел след офанзивите на " Хамас ", като сподели, че Вашингтон ще направи всичко по силите си, с цел да подсигурява сигурността на еврейската страна, съобщи Ройтерс.

Байдън прикани израелците да не се оставят да бъдат водени от гнева и съобщи, че болшинството от палестинците не са свързани с " Хамас ".

Американският президент загатна, че палестинците също страдат.

В изказване след среща с израелските водачи Байдън сподели, че ще изиска от Конгреса " невиждан пакет " помощ за Израел.

Той направи съпоставяне с Холокоста по време на Втората международна война, когато сподели, че Израел може да разчита на поддръжката на приятелите си.

" Няма да стоим настрани и да сме безучастни. Не и през днешния ден, нито на следващия ден, нито когато и да било ", сподели Байдън.

Съединени американски щати приканиха Израел да допусне филантропична помощ за Газа.

По-рано Байдън сподели, че е задал на израелския министър председател Бенямин Нетаняху " сложни въпроси " по време на днешната им среща в Тел Авив, на която двамата водачи са разискали филантропичните потребности, военната помощ и обмена на информация за считаните за изчезнали американци.

" Зададох сложни въпроси като другар на Израел. Ще продължим да сдържаме всеки състезател, който желае разширение на спора ", написа Байдън в обществената мрежа " Екс " (преди " Туитър " ).
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР