Взрив в бензиностанция в руската република Дагестан уби най-малко 35

...
Взрив в бензиностанция в руската република Дагестан уби най-малко 35
Коментари Харесай

Над 35 жертви от взрив на бензиностанция в Дагестан, има и повече от 100 ранени


Взрив в бензиностанция в съветската република Дагестан умъртви минимум 35 индивида и рани повече от 100, заяви ТАСС. Няма данни за външна интервенция, гръмналата бенциностанция „ Нафта-24 “ е в Кумторкалинския регион –  на север от столицата Махачкала.

По предварителни данни причина за пожара е станал гърмеж в някакви контейнери, които са се намирали в автосервиз против бензиностанцията. Какво е имало в контейнерите, към този момент не е ясно. Според очевидци от взривната вълна горящо гориво е заляло хората, намиращи се в радиус от 50 метра.

На мястото продължава следствието, съветското министерство на изключителните обстановки е изпратило вертолет за евакуация на ранените. 260 индивида са гасили пожара, някои от тях също са потърпевши.

Сред починалите има минимум 3 деца, а измежду ранените – 13 малолетни. 15 август беше разгласен за ден на печал в Дагестан.

Следственото ръководство на републиката е почнало углавно дело против незнаен причинител за немарливост и неспазване на условията по сигурността, довели до гибелта на повече от 2 лица. Максималното наказване в този случай е 10 години затвор.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР