Взрив от остър вирусен хепатит тип А е регистриран в

...
Взрив от остър вирусен хепатит тип А е регистриран в
Коментари Харесай

Бум на заболели от хепатит А в Ловешко

Взрив от изострен вирусен хепатит вид А е регистриран в Ловеч, оповестяват от Регионалната здравна ревизия, написа Българска телеграфна агенция.
Оформени са заразни огнища в Центъра за настаняване от фамилен вид /ЦНСТ/ - 5 с 28 контактни лица, в Помощно учебно заведение "Васил Левски " с 55 контактни, както и по едно фамилно огнище в града и село Радювене. Още две има и в Угърчин.
Семействата в Радювене и Угърчин живеят в извънредно неприятни битови условия, допълват от РЗИ. От там оповестяват, че през интервала от 2 април до 8 май в Инфекциозно поделение на МБАЛ "Проф. П.Стоянов " в Ловеч са лекувани от хепатит А пет лица. В същия интервал за лекуване със същата диагноза е постъпил един болен в Инфекциозна клиника в Плевен и още един - в Инфекциозна болница в София. Настанени в ЦНСТ -5 в Ловеч са трима от заболелите и учат в Помощното учебно заведение.
От учебното заведение са болни още трима възпитаници и един педагог. Всички са с потвърдени антитела против вирусен хепатит вид А.
Някои от децата са с ментални усложнения, физически и умствени отклонения. Клиничните недоволства са типични и съвсем идентични при всички - безапетитие, изнемощялост, унесеност, висока температура и други
Само през последната седмица заболелите от хепатит А са седем - две деца от ЦНСТ - 5, възпитаници в Помощното учебно заведение в Ловеч, три деца в Угърчин, две от които също възпитаници в ПУ "Васил Левски ", както и по един болен е регистриран в село Радювене и село Беленци.
От РЗИ са издали четири наставления за осъществяване на наложителни хигиенични и противоепидемични ограничения в ЦНСТ-то и Помощното учебно заведение, включващи проучвания и здравно наблюдаване от обслужващия общопрактикуващ доктор, дезинфекции и пречистване.
За основаната епидемиологична обстановка в ЦНСТ - 5 и Помощното учебно заведение са били осведомени кметът на общината и началникът на Регионалното ръководство на образованието в Ловеч.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР